Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
OPLEVERING SPORTTENT eFP LITOUWEN
Door: Bart Steenge

 

Op vrijdag 16 februari is de nieuwe sporttent voor de Nederlandse militairen van eFP Litouwen opgeleverd. Onder toeziend oog van de BA LO&Sportorganisatie, adjudant Johan Veenstra en de projectleider maj Bart Steenge van Bureau Logistiek LO&Sportorganisatie werden de laatste apparaten in elkaar gesleuteld en getest.

De afgelopen jaren moesten de militairen hun kracht- en cardiotrainingen uitvoeren op de zolder van hun legeringsgebouw in een (te) kleine ruimte. Hoewel men ook gebruik mocht maken van de Duitse sportfaciliteiten, was er al langer de behoefte aan een eigen volwaardige trainingsruimte.


In de dagen voor de oplevering hebben monteurs van de firma’s Technogym en MEGA Sportequipment de vloer, de verschillende kracht- en cardioapparaten geïnstalleerd. Deze bedrijven leveren ook in Nederland de inrichting voor de multifunctionele trainingsruimte, dus ook in Litouwen kunnen de militairen met een vertrouwd gevoel trainen.


“Met deze sporttent beschikken de militairen in Litouwen over een volwaardige trainingsfaciliteit die bijdraagt aan de fysieke en mentale inzetbaarheid” aldus majoor Bart Steenge van Bureau Logistiek van de LO&Sportorganisatie. Gezien de nieuwsgierige blikken tijdens de installatie belooft de sporttent een aanwinst te zijn voor de Nederlandse militairen.De tent is gebouwd door genisten van 103 Constr cie. Het project is mede geslaagd door een goede samenwerking met J4 DOPS, GP LAND en Bureau Logistiek van de LO&Sportorganisatie.


Maandag 19 februari vindt de officiële opening plaats.


Publicatiedatum: 19 februari 2024