Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
SPORTIEVE LEEFSTIJL(COACHES)
Door: Monique Smit, Reina Wieberdink en Cynthia Kluitmans

 

Bij de Landmacht hebben we bijna 3 jaar lang een pilot gedraaid met het aanstellen van leefstijlcoaches, met het doel om op alle (middel)grote kazerne de bewustwording van een actievere en gezondere leefstijl te vergroten. En dat ook daadwerkelijk om te buigen.
De pilot is duidelijk geslaagd, want de tijdelijke contracten van onze Leefstijlcoaches worden omgevormd naar permanente functies. Hoera!
Maar hoe sportief zijn onze Leefstijlcoaches zelf nu eigenlijk. Zijn dat bingwatchers op de luie bank, met een zak wokkels en een fles wijn? Of zie je die op zomaar een zomerse zondag tijdens een estafette-triathlon in Utrecht in actie?

Monique:
Vanuit de gedachte ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ ontstond in 2019 het idee om met Reina en Cynthia mee te doen aan de bedrijven triatlon in Utrecht.
Het was meteen duidelijk dat ik  het zwemgedeelte voor mijn rekening ‘mocht’ nemen. Nu kom ik wel uit een zwemfamilie maar heb zelf geen zwemervaring. Maar met inzet en optimisme kom je een heel eind. Ik heb de 750 meter gehaald. Stiekem had ik gehoopt wat sneller te zijn maar dat zat er niet in. Het mooie is nu dat ik een richttijd heb en met de 6 borstcrawl lessen die ik ga volgen, volgt er volgend jaar zeker een PR.

Reina:
Nadat Monique de chip aan mij had overgedragen begon mijn race, 22 km zo hard mogelijk fietsen. Afgelopen vrijdag had ik nog kunnen oefenen tijdens het OMK 1/8 triatlon dus ik zat al in een goede flow. Het eerste rondje was goed om me te oriënteren op de wind en die stond gelukkig heel goed, want het laatste deel van de ronde was wind mee. Ik had telkens een fietser voor me, zodat ik daar naar toe kon fietsen en inhalen, uiteindelijk denk ik wel 8 fietsers te hebben ingehaald, wow .. !! Goed voor het klassement. De 2e ronde was pittig, tempo lag hoog en ik wilde niet verzwakken. Met het idee dat het laatste deel, met de wind mee zou zijn, pushte ik mezelf door te gaan. Alles gegeven en dat werd beloond met een 12e fietstijd van de 28 deelnemende teams.

Cynthia:
In het wisselvak sta ik gespitst op Reina te wachten.
Yesssss, daar komt ze aan en kan ik mijn onderdeel, het lopen van 5 km, starten.
Volledig uit mijn comfortzone (“no pain, no gain” gaat het door mijn hoofd) loop ik zo snel als ik kan de ronde.
Pff….. en nu richting de finish waar ik Monique en Reina zie staan.

Met elkaar finishen we, blij en opgetogen dat we dit met elkaar gefixd hebben.
Nagenietend met een koud biertje zijn we mega-trots dat we als het enige vrouwenteam 17e van de 28 deelnemende team zijn geworden.
Dat smaakt naar meer en dus gaan we lekker door met trainen voor het NMK Olympic Distance trio together volgend jaar!

Publicatiedatum: 29 juni 2022