Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

UITVAART HARRY KOK

Door: Jan van den Dool

Op dinsdag 31 oktober hebben familie, vrienden en bekenden, waaronder vele LO&Sportcollega’s en (oud) Commandanten LO&Sportorganisatie, afscheid genomen van voormalig C-LO&Sportorganisatie Lkol bd Harry Kok.

Harry Kok was van 17 april 1984 tot 22 juni 1990 Commandant van onze organisatie. Op het eerste gezicht een relatief rustige periode, de laatste jaren voor het vallen van de muur. Het was echter ook de periode waarin de eerste map Systematiek van de LO&Sportorganisatie werd ontwikkeld, deze werd in 1989 geïntroduceerd. Het sloot aan bij de doelstelling die Harry bij het aanvaarden van zijn Commando had uitgesproken: Het vinden en vastleggen van een theoretisch fundament voor het denken en handelen van de LO&Sportorganisatie. Het heeft het fundament opgeleverd voor de sterke en zeer gewaardeerde LO&Sportorganisatie van deze tijd.

Harry was een zeer aimabel mens, met tot het laatst een scherpe geest. Na zijn Commando hebben we hem samen met Toos nog vele jaren mogen begroeten bij LO&Sportofficierendag. Ook op de Dienstvakdag was hij te gast. Enkele jaren geleden werd, na de oprichting van de Stichting ‘Vrienden van het Dienstvak LO&Sport’ in 2014, de reeds vele jaren bestaande Vereniging van LO&Sportofficieren overbodig. Het laatste bestuur heeft toen samen met Harry Kok, als oprichter van de Vereniging van LO&Sportofficieren, onder het genot van een borrel de vereniging officieel opgeheven. Ook bij die samenkomst in zijn woonplaats Ermelo toonde Harry zich een zeer sympathieke man met een uitstekend geheugen en een scherpe analyse.
Deze herinneringen aan Harry kunnen m.i. niet passender afgesloten worden dan met de tekst op de rouwkaart, zoals die door Harry zelf is opgesteld. 

Harry Kok als oudste oud-commandant op de Dienstvakdag 2014 met 5 opvolgers.

 

Aan mijn naasten, vrienden en bekenden,

Ik ben begonnen aan mijn laatste reis en kom niet meer terug.
Treur niet te veel en troost je met de gedachten dat het oh zo mooi is geweest. Ik ben dankbaar dat ik de gelegenheid heb gehad om intensief te kijken waardoor ik veel heb mogen zien en velen heb ontmoet.
Ik dank jullie voor de liefde, warmte en vriendschap.
Zorg goed voor mijn andere helft.

                                                          Harry

PS: Sorry als ik iemand op zijn tenen ben gestaan

We zullen Harry missen en we wensen Toos en de kinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

.Publicatiedatum: 01 november 2017