Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

OPENING FEARLESS FALCON CROSSFITBOX

Door Melvin Laport
De wervingsposter

Afgelopen jaar is tijdens een BOOST sessie op de Oranjekazerne het signaal gekomen dat er behoefte is aan activiteiten in de avonduren. Vanuit deze behoefte is het platform Falcon Games opgericht (Melvin was hierin de  initiatiefnemer, red.) welke door C-11X (Brigadegeneraal Ron Smits) wordt ondersteund. Het idee achter de Falcon Games is dat de initiatieven vanuit de kazernepopulatie worden gebundeld.

Een van de succesvolle initiatieven is de Fearless Falcon CrossFit box. De kpl1 Seref heeft het idee geïnitieerd om een militaire CrossFit box op te richten. Resultaat is dat de 11e Luchtmobiele Brigade de eerste officiële militaire CrossFit box van de Benelux heeft en de 3e in Europa (naast Engeland en Duitsland). De lessen zijn al een jaar in volle gang maar op 29 augustus zal de Fearless Falcon CrossFit box worden geopend met een wedstrijd, waarbij partners van CrossFit Nederland zijn uitgenodigd.

De binnenkant van gebouw S

Het krijgen van de officiële licentie is nog een hele klus geweest. Je moet een aanvraag indienen, een essay schrijven met daarin je motivaties, en deze opsturen naar het ‘headquarter’ van Crossfit in de VS. (Crossfit  NL is bij de licentieverstrekking niet betrokken geweest, maar komt volgende week wel kijken bij de opening.)
Er zitten behoorlijk wat eisen aan vast: de belangrijkste is dat je officieel gediplomeerde trainers moet hebben – de LO&Sportgroep Oranjekazerne heeft 2 sportinstructeurs en 5 manschappen bij de brigade die minimaal Level 1 trainer zijn.
Omdat we een non-profit organisatie zijn en geen openstelling doen voor civiele crossfitters, hoeven we geen licentiekosten af te dragen.
De oude sporthal (gebouw S) is voor het Crossfit ingericht en daar zouden we, naast het organiseren van wedstrijden (OMK??), in de toekomst ook trainers mogen opleiden.

Het logo van de Falcon Games


Een uitgebreid artikel is te lezen in de Defensiekrant nummer 17 die later vandaag uitkomt en hier gepubliceerd gaat worden. Sportinstructeurs zijn voor komende donderdag van harte uitgenodigd om komende donderdag te komen kijken.

Update: hoe mooi Crossfit kan zijn, zie je op de twee onderstaande foto's van onze oud-collega en topschutter Gertjan de Brouwer, nu werkzaam op de afdeling Communicatie van 11 Lumbl en zich recent nog geplaatst voor deelname aan de Militaire Wereldspelen in Wuhan (China, oktober 2019). Waarschijnlijk als oudste deelnemer.
Gertjan stuurde wat actiefoto's op met LO&Sportinstructeur Ruben Mols in de hoofdrol.

  • D190719HZ1057
  • D190719HZ1185


Publicatiedatum: 23 augustus 2019