Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VOORSTELLEN: DE VTO SGT 2019 (DEEL 1)

Door Paul Lindeboom
De VTO Sgt lichting 2019 sep

Het is inmiddels traditie om onze allernieuwste LO&Sportinstructeurs aan onze lezers voor te stellen. Ook de laatste lichting, opgekomen in september 2019 bij de LOSS, telde liefst 25 cursisten en bestond ook weer uit een gevarieerd gezelschap: doorstromers (sld/kpl) met een verkorte CIOS opleiding aan het Zadkine college o.l.v. oud-collega Ruud Bom, oud-burgersportinstructeurs en CIOS/ALO leerlingen verdeeld over de KL en de KLu. Onderstaand de eerste inzendingen.

SWEN BOUHAMED

LO&sportgroep: RVS Oirschot.
Mooiste persoonlijke sportmoment of –prestatie: 3 e eindigen op het NK Grappling 2010 in Wijk bij Duurstede. Dit is een speciaal moment voor mij omdat ik dit seizoen een gewichtsklasse omhoog moest en ik aan mijn tegenstanders kon laten zien dat dit voor mij ook geen probleem was. Hiervoor vaker in finales mogen staan en verschillende mooie plekken mogen bemachtigen in de vechtsport.
All time sporthero: Anderson “The Spider” Silva. Dit omdat het een unieke vechtsporter is die uitblinkt in het worstelen en uit de raarste klemmen weet te komen.
Mooiste VTO-moment: Dat was toch echt het einddiner, met zijn allen de laatste keer lekker eten en erna afsluiten met een stevige feestavond. Goed voor in de boeken, zeg maar.
Oefengebied voor specialisatie: IVIDS en IKT.
Ultieme doel: Ik ben verliefd geraakt op het vrije val parachute springen, ik wil dit ook blijven doen en vooral gaan reizen om dit op verschillende locaties en formaties te gaan doen.

SWEN BOUHAMED


BRAM KOESEN

LO&Sportgroep: RVS in Oirschot.
Mooiste persoonlijke sportmoment of – prestatie:
Het behalen van de 2 e plek bij het Masters toernooi van de KNLTB. Hier verloor ik helaas in de finale bij de singles na 3 lange sets. Al met al een mooie ervaring. 
All time Sporthero:
Dit is toch wel Calum von Moger. Meervoudig Mr. Universe winnaar. En een super inspirerende bodybuilder. Daarnaast een sporter met een ongekend groot hart voor de sport, die laat zien dat ondanks enorm veel tegenslagen het lichaam tot zoveel meer in staat is dan je denkt.
Mooiste VTO-moment:
Het aantrekken van het felbegeerde sportpak na 3 jaar opleiding (Zadkine traject)
Oefengebied voor specialisatie:
In de toekomst zou ik mijzelf graag willen specialiseren in IVIDS. En daarbij vind ik het platform MS&C en Lifestyle enorm interessant.
Ultieme doel:
Lekker allround fit blijven & mezelf ontwikkelen tot een top LO&Sportinstructeur.   

BRAM KOESEN


ELLEN LAPORTE

LO&Sportgroep: KMA Breda.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: Ik heb niet echt een specifiek moment wat ik kan benoemen. Waar ik erg blij mee ben en trots op ben, is dat ik deel uit mag maken van het Militaire OriëntatieLoop team.
Mooiste VTO-moment: Het krijgen van het diploma. Dat ik eindelijk, na bijna 4 jaar, deel mag uitmaken van de mooie LO&Sportorganisatie. Het heeft enige tijd en moeite gekost, dus dit was echt een mooi moment voor mij.
Oefengebied
 voor specialisatie: Een voor de hand liggende keuze, maar ik wil mijzelf graag gaan specialiseren in OriëntatieLopen (minimaal instructeur). Oriënteren en kaartlezen is een basis vaardigheid die iedere militair zou moeten beheersen. Ook zou ik graag de opleiding tot Yoga docent willen volgen. Ik denk dat Yoga een mooie bijdrage kan leveren aan het mentale (en fysieke) welzijn.
Ultieme doel
: Voor dit jaar (als dat met de toestand waar we ons momenteel in bevinden allemaal nog doorgaat) is dat deelname aan het Militair Wereldkampioenschap OriëntatieLopen in Zwitserland. Een verder liggend doel is deelname aan de Militaire Wereldspelen.

ELLEN LAPORTE


LEEROY JANO

LO&Sportgroep: Vliegbasis Woensdrecht.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: Met het voetbal gepromoveerd naar de 3 e klasse in de nacompetitie.
All time Sporthero:  Churandy Martina. Hij nam viermaal deel aan de Olympische Spelen, waarbij hij paar keer in de finale heeft gestaan. Hij heeft wat tegenslagen gehad, zoals zijn diskwalificatie bij zijn zilveren medaille, desondanks blijft hij altijd positief en daar heb ik veel respect voor.
Mooiste VTO-moment: Week in Bad Reichenhall, waarbij ik veel nieuwe dingen heb ervaren en geleerd.
Oefengebied
 voor specialisatie: Ik wil me de komende jaren verder ontwikkelen in MZV/AZV.
Ultieme doel
: Heb ik op dit moment nog niet.

LEEROY JANO


MARVIN BOOT

LO&Sportgroep: Inmiddels heb ik op de LO&Sportgroep BRK in Vught al redelijk mijn weg gevonden, maar het is wel een vreemde opstart door het heersende Corona-virus en dit zal wat vertraging opleveren in het afronden van de cursus opleider. Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie: Die moet hopelijk nog komen. Als ik nu terugkijk op eerder geleverde prestaties krijg ik er niet echt snel een trots gevoel bij. Ik was blij met mijn eerste 10km loop onder de 40 minuten en mijn eerste 15km net onder het uur. Verder won ik met het 17GFPI team de cross-estafette in 2012 en was ik blij toen ik tijdens het wakeboarden eindelijk overeind bleef na een 360 over de schans. All time SportheroHierover heb ik wat getwijfeld maar ben ik toch op Jac Orie uitgekomen. De schaatscoach die zelf ook geschaatst heeft. Door wat tegenslagen in zijn sportcarrière heeft hij die weten om te buigen tot een succesvolle carrière als coach. Hij heeft met zijn atleten op elke afstand een olympische gouden medaille behaald en zijn wetenschappelijke benadering van trainen spreekt mij aan. Mooiste VTO-moment: Tijdens de VTO heb ik het meest genoten van de week in Bad Reichenhall. Ook de diploma-uitreiking zal ik niet snel vergeten. Oefengebied voor specialisatie: In de toekomst wil ik graag specialiseren richting IKT, IVIDS, IOL of TSAC. Ultieme doel: Zo lang mogelijk fit blijven en als het even kan loop ik graag nog eens een marathon onder de 3 uur.

MARVIN BOOT


DOUWE JAN ANNEMA

LO&Sportgroep: JPK Havelte.
Mooiste persoonlijke sportmoment of- prestatie:
Het schaatsen van de Alternatieve Elfstedentocht, in Oostenrijk op de Weissensee.
All time Sporthero: Virgil van Dijk vind ik een mooie persoonlijkheid en een goede leider. Hij straalt zelfvertrouwen uit en blijft altijd kalm in hectische voetbal-situaties.
Mooiste VTO-moment:
Toch wel de ervaringsweek in Bad Reichenhall. We hadden goede weersomstandigheden en prachtige activiteiten! Vooral het luisteren naar de verhalen van de collega’s met de foto’s op de PowerPoint onder het genot van een biertje! Oefengebied voor specialisatie: Op dit moment vind ik het een lastige keuze. Ik neig nu vooral naar TSAC, maar daar kan ik over een tijdje wel heel anders over denken. De tijd zal het leren. Ultieme doel: Het schaatsen van de echte Elfstedentocht in Friesland, er zal toch nog wel eens een strenge winter komen?

DJ Annema


JORDY SPOOREN

LO&Sportgroep: KvOk Hilversum.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie:
Als ik ga kijken naar mijn mooiste persoonlijke prestatie, is dat denk ik toch wel het halen van de KMS & VTO. Mezelf hier een aantal keer tegen gekomen en daardoor een hoop geleerd over mezelf en andere mensen om je heen.

Mooiste VTO-moment:  Een hoop leuke en leerzame ervaringen gehad tijdens de VTO. Maar als ik er specifiek een moet kiezen, denk ik wel de week in Bad Reichenhall. De ervaring die we daar opgedaan hebben in 1 week tijd, ga je niet snel meer mee maken.
Daarbij wil ik zeggen, dat een ander onwijs mooi moment op de diploma uitreiking op 28 feb 2020 was. Voor nu zijn we geslaagd met 25 collega’s van de VTO LO&Sport, maar met 26 collega’s aanwezig waren tijdens deze diploma uitreiking op 28 feb 2020.

Oefengebied voor specialisatie: Ben ik nog niet over uit. Ik ga eerst aan de slag met lesgeven, en dan wijst de praktijk wel uit waar mijn specialisatie naar toe gaat.
Ultieme doel: Binnen nu en 3 jaar de Alpe d'Huez fietsen.

Jordy Spooren

 

TIMO SLOOTHEER

LO&Sportgroep: Bernhardkazerne Amersfoort.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie
: Dat ik mij meerdere keren heb kunnen plaatsen voor de finale van de Tiglon series, de nationale crossfit competitie in Nederland. Tijdens een van deze finales wist ik op een van de workouts een gedeelde eerste plaats te halen. 

All time Sporthero:  Dat is toch wel Anton Geesink. Dat hij Olympisch kampioen judo wist te worden door in Japan in de finale een Japanner te verslaan, maakt hem toch wel tot een fantastisch sportman. Die olympische finale vind ik ook een van de mooiste sportmomenten aller tijden. Met name het moment dat Geesink de toestormende fans terugstuurt en niet de mat laat betreden. Hiermee toont hij respect voor de sport en voor zijn tegenstander en dat maakt hem voor mij toch wel tot all time sportheld.
Mooiste VTO-moment: De ervaringsweek in Bad Reichenhall. Met name de 2-daagse bergtocht. Na de verplaatsing omhoog begon het te sneeuwen en hebben we verschillende onderkomens moeten maken. Hier heb ik in een iglo kunnen slapen. Een ervaring die ik niet snel meer zal vergeten.
Oefengebied
 voor specialisatie: Military Strength & Conditioning spreekt me heel erg aan, en daarnaast wil ik mezelf ontwikkelen in Werken Op Hoogte.
Ultieme doel
: Een ultiem doel voor mij is een keer de Marathon te lopen, en dan onder de 3 uur.

Timo Slootheer


JORDY BOUW

LO&Sportgroep: Dumoulinkazerne.
Mooiste persoonlijke sportmoment of -prestatie:
Dit was een fantastisch voetbal seizoen (2012-2013) waarin we kampioen werden in de reserve hoofdklasse en de beker wonnen. Als kampioen speel je daarna voor het algeheel kampioenschap van Nederland. Uiteindelijk wonnen we van Rijnsburgse Boys 2 over twee wedstrijden en dit betekende dat we, Sparta Nijkerk 2, het beste zaterdag amateur team van Nederland waren. Helaas verloren we de finale tegen de zondag amateur Hollandia 2. Al met al keken we terug op een super seizoen!

All time Sporthero:
Dat is een lastige, maar als voetballiefhebber kon ik altijd erg genieten van David Beckham. Ook het oud Italië, waaronder Gattuso en Cannavaro en de manier van keihard werken en het ‘vecht voetbal’ is iets wat ik mooi vind om te zien.

Mooiste VTO-moment:
Dan denk ik aan de dagen in Roosendaal waarin we veel in de context bezig waren, daar kan ik erg van genieten.

Oefengebied voor specialisatie: WOH en MZV.
Ultieme doel: een marathon lopen onder de 3 uur.

Jordy trots met de beker in zijn handen.Publicatiedatum: 28 maart 2020, aangepast op 08 april 2020