Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

LO&SPORT ERKEND OPLEIDINGSPARTNER NskiV

Door Pierre Schoonen i.s.m. Hein van der Made

Topinstructeur

Om een kwaliteitsimpuls te geven binnen het skiën en langlaufen is de LO&Sportorganisatie enkele jaren geleden samen gaan werken met de Nederlandse ski Vereniging (NskiV). De LO&Sportorganisatie verzorgt daarbij namens de NskiV zelf opleidingen. Naast een kwaliteitsverbetering levert het ook een civiel erkend diploma op. Inmiddels is in de afgelopen jaren 2 x een ski A maar ook 2 x een langlauf A opleiding verzorgd aan LO&Sportinstructeurs.

Inmiddels is de NskiV gaan werken met officiële opleidingspartners voor de ski niveaus 2 & 3 (de nieuwe benaming voor skibegeleider en ski A). Hierbij kan je denken aan opleidingscentra & skischolen welke zelf ski opleidingen mogen verzorgen.

Doordat de LO&Sportorganisatie geïnvesteerd heeft in het hoogste opleidingsniveau (ISIA gecertificeerde skileraren niveau 4) en wij 2 x naar tevredenheid de Niveau 3 opleiding hebben verzorgd, is ook de LO&Sportorganisatie officieel erkend als opleidingspartner van de NskiV. In totaal zijn er maar 22 instanties welke niveau 2 mogen verzorgen, waarvan er maar 6 niveau 3 mogen verzorgen. Hierbij kun je bv denken aan: CIOS Sittard, Alfa College, skischool de Uithof en skitraining.nl en dus nu ook de LO&Sportorganisatie!

Op 14 november gaan we weer starten met de 3e ski opleiding niveau 3 waar nu ook personeel van het KCT aan deelneemt!  

De benoeming van de LO&Sportorganisatie als erkend opleidingspartner van de NskiV is voor de SME Ski Alpine, Adj Pierre Schoonen, een mooie bekroning op het werk van de afgelopen jaren!

Publicatiedatum: 19 oktober 2018