Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

OPENING MULTIFUNCTIONEEL SPORTGEBOUW
Door: Bart Steenge

Op woensdag 10 mei heeft C-OTCO, brigadegeneraal Van Dooren, het nieuwe klim- en kantoorgebouw van de LO&Sportorganisatie op de Bernhardkazerne officieel geopend. De schaar om het klimtouw door te knippen werd abseilend vanuit de klimtoren via de top van het nieuwe gebouw naar beneden gebracht.

Het gebouw zit naast de klimtoren, wat materieel technisch zijn voordelen heeft. Daarnaast hoeven de instructeurs en cursisten geen drukke weg meer over te steken. ‘’Deze moderne klimtoren en de diverse Werken op Hoogte bevoegdheden zijn belangrijk om onze mensen voor te bereiden op hun operationele taken en hun GVA activiteiten. Dit gebouw is een joint effort van iedereen die hier staat, aldus commandant OTCo’’.

Deze duurzame en hypermoderne sportfaciliteit heeft een multifunctionele functie. Het telt twee verdiepingen en aan de buitenzijde is een klimwand gebouwd. Bijzonder is dat het enerzijds een onderwijsleermiddel is voor het WoH en anderzijds huisvesting biedt aan het personeel van de instructiegroep WoH van de LO&Sportschool. Met de oplevering van dit gebouw heeft de instructiegroep WoH nieuwe mogelijkheden om militairen van de verschillende krijgsmachtdelen op te leiden tot verschillende niveaus van WOH specialist. Daarnaast kunnen de eenheden van de BHK het gebouw gebruiken tijdens hun WoH lessen. Doordat het gebouw schuin is gebouwd, is de klimwand uitermate geschikt voor het aanleren van technieken in een makkelijkere setting dan de 90 graden klimwand aan de klimtoren.


Rond 2007 zijn de eerste gedachten geventileerd voor een nieuwe accommodatie, aangezien de oude locatie te klein werd. Ook was dat gebouw niet meer geschikt voor modern onderwijs. In 2011 werd men concreet met de eerste schetsen voor de nieuwbouw. Met name om financiële redenen is men pas in 2022 gestart met de bouw. De firma Stout heeft als hoofdaannemer het gebouw gemaakt zoals het nu is. De klimwandspecialist heeft het gebouw voorzien van een mooie 3D klimwand.

  • openingklimtoren-1943
  • IMG-20230511-WA0005
  • openingklimtoren-1952
  • openingklimtoren-2626
  • openingklimtoren-1965
  • openingklimtoren-1957


Publicatiedatum: 12 mei 2023