Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

GEZICHTS(H)ERKENNING

Door Paul Lindeboom

Gezichtsherkenning

Ik weet niet of ik wel de aangewezen persoon ben om dit artikel te schrijven – ik ‘bezit’ tegenwoordig tenslotte 2 vrouwelijke redactieleden – maar ik ga toch maar een poging wagen in een zoektocht naar de goodlooking guys van LO&Sport.

Ab
Ik werk sinds mei 2000 bij de LO&Sportorganisatie, en bij mijn eerste schreden in gebouw Y zag ik in de gang Ab Agterbos in actie op bijv. de legpress en de chestpress van Technogymapparatuur. Het feit dat tot dat moment tekeningen de opmaat waren en Ab, toen nog gewoon adjudant en iets later stafadjudant, uitverkoren was voor deze fotoshoot betekent waarschijnlijk dat hij hét eerste gezicht van onze organisatie was. Je ziet het, ik hou mij toch maar op de vlakte en vandaar mijn woordkeus “waarschijnlijk”.
De foto’s van Ab op deze fitnesstoestellen zijn op mysterieuze wijze verdwenen. Er hangt er niet eentje in de Traditiekamer, het item komt niet voor in het Geschiedenisboek, ze liggen niet in een magazijn van de Traditiekamer en zijn na het verwijderen niet aan Ab zelf verstrekt. De originele foto’s staan niet op digitale archieven van de Zandloper en hoffotograaf Johan Bouman was niet degene die de kiekjes maakte. Bepaal zelf maar a.d.h.v. de geplaatste portretfoto of Ab goeie looks heeft.

Ap
Van Ab naar Ap(pie) is maar een kleine letterwisseling maar in de tijd toch zeker een jaar of 15 verder in de tijd. Albert Odijk werd de tweede blonde boy uit het westen van het land. Tot zover de overeenkomsten, want Appie hangt niet aan de muren maar staat fier overeind in moderne rolbanners en zou je dus ook zomaar kunnen aantreffen bij sportevenementen. Omdat Albert momenteel naast en op de trappen van gebouw Y bokst en spint, kon ik hiervan wel een paar digitale plaatjes maken en hier bijvoegen.
En passant goed om te melden dat de allerlaatste berichten van Albert’s hersentumor zeer positief waren, mede door iceman-achtige impulsen m.m.v. oud-collega Peter van der Heyde. De geposeerde smile van Albert staat hem nu extra goed.

Zuiderlingen

Onze meest recente halfgoden komen blijkbaar uit het zuiden van de LO&Sportorganisatie. Rob Oosterveer zagen we daarom al veelvuldig actie de prèsence geven op formele bijeenkomsten waar een sportinstructeur met een leuke kop gevraagd werd. En in de laatste fit for action film zien we diverse collega’s van de LO&Sportgroep RVS schitteren op het witte doek. Zoals Youri Wintjens, Sander van Rooijen en Danny Derks.  

Maar alle vier moeten ze misschien wel het hoofd buigen voor Michiel Twigt. In
een serie films om nieuwe en vooral fitte militairen te werven, speelt hij met verve de hoofdrol en naar verluidt ligt er alweer een opdracht – INZET training KCT, LMB, Mariniers en BSB - klaar om ook de Action Hero van 2021 te worden. Jammer voor onze sportieve dj dat de Oscaruitreiking net geweest is. Gelukkig voor ons heeft Hollywood deze goedlachse gozer nog niet ontdekt.


Publicatiedatum: 28 april 2021