Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


C-LO&S GEBOEID
Door: Pim van den Nouwelant


BOEIEN

Vorige week heeft Jan van den Dool samen met Fred Jansen een werkbezoek gebracht aan de LO&Sportgroep GHK.
Wanneer C-LO&S al meerdere werkbezoeken heeft afgelegd en veel inhoudelijke issues de revue al zijn gepasseerd, wordt het een groeiende uitdaging nog een boeiend samenzijn op te zetten. Nu gaat de LO&Sportgroep GHK een uitdaging niet uit de weg, dus de messen werden geslepen en de creativiteit aangeslingerd. Wat als we er nu voor zorgen dat zij zeker geboeid zullen zijn door dát wat letterlijker op te vatten...

ESCAPE ROOM
Onder het mom van: Nu we zowel commandant als stafadjudant onder handbereik hebben, kunnen we ze net zo goed een tijdje hier houden... zijn ze gevangen gezet in een speciaal opgezette escape-room. Voor degenen die niet bekend zijn met het fenomeen: een escape-room is een (veelal thematisch) ingerichte kamer, waar door middel van puzzels, raadsels en logisch nadenken binnen een bepaalde tijd uit ontsnapt moet worden. Het thema van de ruimte op GHK is een gevangenis en de puzzels draaien natuurlijk om een aantal thema's die we in het werkbezoek op de agenda willen hebben. 

ONTSNAPPING?
Het geboeide tweetal begint na vertrek van de 'bewakers' direct aan hun poging om te ontsnappen. De hele ruimte wordt overhoop gehaald, waarbij alle kasten en laden worden doorzocht op aanwijzingen, codes en sleutels. Hierbij stuiten ze op puzzels die qua inhoud te maken hebben met de onderwerpen: personeel, professioneel trainen en behendigheid. Ondertussen tikt de tijd weg op een klok die verwerkt zit in een onheilspellend ogende bom. Elke oplossing brengt ze dichter bij hun vrijheid, maar lukt het ze niet alles op te lossen... dan zitten ze hier nog een tijdje.


Of het ze lukt de celdeur op tijd te openen?... 

...Wanneer heeft u ze voor het laatst gezien?

Publicatiedatum: 14 november 2016