Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

LO&SPORTINSTRUCTEURS LBK IN POLEN

Door Luc Diderich
  • Toly 1
  • Toly 4


Maandag 3 juni zijn vier LO&Sportinstructeurs naar Polen vertrokken voor ondersteuning aan de oefening TOBRUQ LEGACY 2019 (TOLY) van het DGLC.

TOLY stond onder andere in het teken van het daadwerkelijk richten op vliegende doelen, met alle bijbehorende commandovoering, tot en met de afronding van de oefening: de life fire op vliegende doelen. De oefening vond plaats op twee locaties, grofweg 400km uit elkaar, en aan de oefening namen deel: 13e Luchtverdedigingsbatterij, 800 en 802 Squadron, 133 Herstel en GNK- en CIS-ondersteunende eenheden.

De LO&Sport heeft, net zoals op uitzending, zo goed mogelijk het sportprogramma en de gevraagde ‘Welfare’ (activiteiten ter ontspanning) verzorgd. De instructeurs hebben zich veel bezig gehouden met krachttraining te velde, mountainbiken en core-trainingen. In samenwerking met de Duitsers zijn er in de Welfaretent op meerdere avonden sport- en speltoernooien georganiseerd.
Het grootste event was de social: een ‘geïmproviseerde’ sportdag op locatie met deelnemers uit Nederland, Duitsland en Polen. De Polen hebben met gemak het volleyballen gewonnen, de Nederlanders wonnen de Highlandgames.

Uiteindelijk kijken de instructeurs en de eenheid terug op een zeer geslaagde ervaring. Enerzijds bood TOLY de mogelijkheid om het daadwerkelijke operationele optreden te zien, anderzijds bood het de mogelijkheid om CLAS- en CLSK instructeurs te verenen om gezamenlijk het fysieke trainen en de welfare te ontplooien.

Leuk detail is dat het voor twee van de instructeurs de laatste oefening zal zijn met DGLC, voor de twee andere instructeurs was het juist de éérste oefening.

  • Toly 3
  • Toly 2


Publicatiedatum: 28 juni 2019