Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

REÜNIE O&T-GROEP BAD REICHENHALL

Door Muuk Harmsen

Na de evaluatie van de pilot oefening GVA Mentex Bad Reichenhall in augustus 2005, werd besloten om in januari 2006 te starten met een vaste bezetting van 3 man op de kazerne in Bad Reichenhall. De O&T groep Bad Reichenhall werd opgericht.

Kapitein Gert Borneman b.d. heeft in 2015 al een item geschreven voor de site van “Fit for Action”. Daarin is hij uitgebreid ingegaan op het voortraject en realisatie van de O&T groep. Tevens beschreef hij uiteraard ook “zijn visie” op de 7 jaren als Commandant van de O&T groep.

Kapitein Ron Kaag nam in 2013 het stokje over en had de eer om een aanzet te geven voor het 10-jarig jubileum. Dat jubileum werd uiteindelijk in de wacht gezet en uitgesteld naar een 12½-jarig jubileum, wat op 30 juni 2018 een feit werd.

In die 12½ jaar zijn we nu 3 verhuizingen verder, heeft het product diverse (bedreigingen van) bezuinigingsoperaties van defensie overleefd en is de O&T groep uitgebreid van 3 naar 5 personeelsleden. Dertien instructeurs zijn werkzaam geweest of werken (weer) in Zuid-Duitsland en hebben samen met “vele” steunende instructeurs minimaal 25000 militairen een programma voor geschoteld in het grensgebied van Duitsland en Oostenrijk waarin “vorming” nog steeds centraal staat.

Vooruitkijkend, proberen we als O&T groep steeds meer in te spelen op de wens van de eenheid en zeker indien de Aooi Ed Janssens volledig in zijn O&T rol komt, kunnen we eerder in conclaaf gaan met eenheden en sportgroepen, daar die ontwikkelcapaciteit nu nog ontbreekt. Hopelijk geeft dat wederom een positieve ontwikkeling aan het product, al is een flexibel steunverleningsplan voor wat betreft kwalificaties en hoeveelheden (nog) een utopie. Tevens zijn we ‘s zomers gebonden aan contracten zodat op dat gebied ook niet alle flexibiliteit mogelijk is. Maar binnen een bepaalde vangrails zien we hier in Ruhpolding nog genoeg kansen en mogelijkheden!

Reunie Bad reichenhall fietsfoto
Reunie Bad reichenhall groepsfoto


Terug naar de reünie. Op de dag voor de Dienstvakdag 2018 verzamelden 11 van de 13 man zich in Zuid-Limburg, want ook daar heb je bergen. Smi b.d. Stefan Bousma en Sgt1 b.d. Freek Wolters waren helaas verhinderd, maar de overige reünisten waren aanwezig.

De al eerder vernoemde Kap b.d. Gert Borneman en Kap Ron Kaag, Kap Muuk Harmsen, Aooi Ed Janssens, Smi Marco Althuizen, Smi Robert Meijer, Smi Jeroen van Dongen, Smi Rob van der Sluis, Sgt1 John Sanna, Sgt1 Pim Tielemans en Sgt1 b.d. Chris Hamerlinck begonnen in Gulpen in de vroege ochtend aan de koffie en een goed stuk Limburgse Vlaai.

Daar in het voortraject eenieder had aangegeven om ook nog actief bezig te willen zijn op deze dag werd met enige tegenzin de koffie tafel verlaten om de racefietsen te preparen voor de tocht van Gulpen naar St Vith / Schönberg. Maar ook tijdens de tocht kon men genoeg bijkletsen.

Na een schitterende fietstocht,  waarin het natje en droogje niet ontbrak, en het weer ons welgezind was, kwam de groep in de namiddag aan in Schönberg.

Na wat gelanterfanter en de persoonlijke verzorging in de hot-tub begon het jongste lid van de O&T groep aan zijn BBQ vaardigheden waar hij in de logistiek werd ondersteund door de gastvrouw des huizes. Alles was prima verzorgd!

Publicatiedatum: 27 september 2018