Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

MAG IK MIJ EVEN VOORSTELLEN:
DE NIEUWE LO&SPORTINSTRUCTEURS

Door Paul Lindeboom

In november 2017 leverde de LO&Sportschool (LOSS) weer een zwik nieuwe sportinstructeurs af. Cursusleider Anthony Scheepers, Marco Fekkes, Mark Reijers en Stefan de Jong stoomden de onderstaande nieuwe collega’s helemaal klaar voor de mooiste baan bij de Land- en Luchtmacht.

Adriaan Jacobs (BRK Vught)

Leeftijd en geboorteplaats: ik ben 24 jaar oud , geboren en getogen in Apeldoorn waar ik ook nog steeds woon.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: die gaat toch al even terug in de tijd. In de D1 bij mijn voetbalclub Groen Wit speelden we een zo sterk seizoen dat ik mee speelde met het Regioteam. Hierdoor ben ik ook bij Vitesse gekomen. Hier ben ik niet door alle selectierondes gekomen.
Leukste ervaring uit mijn opleiding:
de Obstacle Run op FlevOnice tijdens de VTO-1. Nadat we deze hadden gedaan, kregen we een verrrassing en mochten we terug fietsen van Biddinghuizen naar Amersfoort…
Ultieme sportdoel: het liefst zou ik toch graag een keer op een hoger niveau gaan zaalvoetballen.  Afgelopen seizoen met een nieuw team gestart, vorig jaar kampioen geworden en dat zal dit jaar weer zo zijn. Hiermee hoop ik toch wel tot de 1e klasse minimaal te komen.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen:
ik wil mij gaan focussen op het klimmen. Ik kom uit de buitensport en hierdoor vind ik het leuk om met hoogtes en touwen te werken.

Bauke Visser (OKLu Woensdrecht)

Leeftijd en geboorteplaats: 23 jaar, Dordrecht (Zuid-Holland).
Mooiste sportprestatie tot nu toe: de 12e plaats op de Mudmasters Marathon in net iets meer dan 6 uur. Volgend jaar wil ik top-10 finishen en onder de 6 uur lopen
Leukste ervaring uit mijn opleiding: in het 4e jaar van het CIOS zijn we op wintersport geweest in Kaprun met alle 4e jaars. En dat is voor mij echt een geweldige herinnering omdat ik graag op wintersport ga en ik had een hele leuke klas in het 4e jaar
Ultieme sportdoel: Alpe d’Huez op fietsen (sneller dan mijn vader en broertje); een marathon lopen (eerst Rotterdam als ervaring en dan later mijn tijd verbeteren) en bij de wedstrijdklasse van een survivalrun top-3 lopen.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: Ik wil me gaan verbeteren op het MZV gebied. Op het CIOS ben ik mijn plezier verloren in het MZV en ik ben zelf geen vechter. Daarom wil ik door het veel te gaan doen en lesgeven mezelf verbeteren en het plezier terug krijgen in het MZV. Op de VTO-1 is in ieder geval een mooi begin gemaakt.

Marvin Huisman (OK Schaarsbergen)

Leeftijd en geboorteplaats: geboren op 20-02-1989 in Almere.
Mooiste sportprestatie tot nu toe:
2e WK Judo 2008 Thailand (Bangkok); 2e EK Judo 2008 Polen (Warschau); 3x NK -90kg; 2x NK Teams en 2x NK kampioen -100kg junioren.
Leukste ervaring uit mijn opleiding:
Vrijdag 10 November 10:00 toen ik mijn diploma in ontvangst mocht nemen en richting mijn nieuwe sportgroep ging.
Ultieme sportdoel: de
Barkley marathon (ultramarathon (160km, 18.000 hoogtemeters, geinspireerd op de ontsnapping van een beruchte moordenaar, red.), omdat ik het een vreemde marathon vind en ik ben zelf ook een beetje vreemd; Militaire Wereldspelen China 2019.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen:
MZV (ivm mijn judo achtergond) en Klimmen (omdat ik de sport zeer interessant vind en alles secundaire zaken hieromheen).

Pascal Timmermans (OK Schaarsbergen)

Leeftijd en geboorteplaats: 25 jaar, geboren te Rheden (huidige woonplaats Heelsum).
Mooiste sportprestatie tot nu toe:
Vanuit mijn sport (wedstrijdzwemmen) is mijn mooiste ervaring deelname aan de Nederlandse kampioenschappen en daar in mijn junioren/jeugd 4x derde heb mogen worden op de 100 rugcrawl en 50 vrij. Vanuit de triathlon gezien: deelname aan de Ironman 70.3 Barcelona.
Leukste ervaring uit mijn opleiding:
Vrijdag 10 november om 10:01.39 toen ik mijn diploma kreeg en dat ik kon gaan starten op de Oranjekazerne.
Ultieme sportdoel:
Een hele triathlon is mijn ultieme doel.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen:
MZV, VCO en Klimmen.

 

Tim van de Kant (RVS Oirschot)

Leeftijd en geboorteplaats: 24 jaar, geboren in Helmond.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: ik ben 3e geworden bij de OMK Oriënteren in Soesterberg van de VTO LO&Sport.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: Sport en bewegen: Weekje Italië waar we 2 dagen op de piste sliepen en 3 dagen gingen snowboarden
. VTO-1 opleiding: middag + avond mee gedraaid met de sport van de KCT in Ossendrecht. Hierin werd ons in stappen uitgelegd hoe je een kamer moet zuiveren, waarna we dit zelf gingen doen. In de avond eindigden we met een Inzet Training.
Ultieme sportdoel: de Iron Viking run.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: Werken Op Hoogte: Ik wil minimaal IKT worden, dit omdat de Aki cursus me zo aansprak dat ik hier meer mee wil doen, en bekwamer in worden. MZV: omdat hier mijn leerbehoefte ligt.

Dirk Jan Heidstra (JWF Assen)

Leeftijd en geboorteplaats: ik ben 21 jaar, geboren in Dokkum en woon in De Westereen, een klein dorp in het noorden van Friesland.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: promotie naar de 1e klasse Zaterdag, met voetbalclub SC Veenwouden.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: de stage periode
Opleiding en werkervaring: Alfa college Groningen Sport en Bewegen trainer coach, werkervaring opgedaan als Fitness instructeur.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: mij zo allround mogelijk te ontwikkelen en zo multi inzetbaar te worden binnen de LO&Sportorganisatie.

 

Morten Alberts (JPK Havelte)

Leeftijd en geboorteplaats: 23 jaar geleden geboren in Blaricum.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: het
maken van twee interceptions in de Eerste divisie finale van het American Football seizoen. Hierbij speelde ik de positie ‘strong safety’ en dit waren tevens mijn eerste interceptions tijdens een game ooit.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: op
het Cios het deelnemen aan een WOMT-cursus op de kazerne in Assen, waarbij het de complete week met bakken uit de lucht kwam.
Ultieme sportdoel: een
keer mijn Skydive brevet behalen.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen:
MZV, omdat dit het verst weg van mij staat en ik hier nog het meest in en van kan leren.

Sven Wicherson (BHK Amersfoort)

Leeftijd en geboorteplaats: 24 jaar, 25-02-1993 woonachtig in Deventer.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: ik hou ervan om zo veel mogelijk verschillende sporten te doen. Sinds ik begon aan de KMS ben ik gestopt met Freerunning om blessures te voorkomen, nu ga ik dat langzaam maar zeker weer op pakken.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: De KMS was een goeie opstart voor de VTO sport, het was een leuke tijd omdat je al veel samen deed, hier kun je mooi ervaren hoe het daadwerkelijk er aan toe gaat, dit kun je mee nemen en toepassen tijdens de lessen. Tijdens de VTO opleiding vond ik het stage lopen toch wel het leukst, dit omdat je lekker veel les kan geven en wat je hebt geleerd in de 13 weken kan toepassen in het werkveld
Ultieme sportdoel: graag zou ik nog aan het evenement Oriënteren willen deelnemen.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: IKT, Oriënteren en uiteindelijk IVIDS.

 

Tom van der Zanden (GHK Schaarsbergen)

Leeftijd en geboorteplaats: 29 jaar, geboren te Roermond.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: het behalen van mijn expert gradatie in Krav Maga, en het lopen van mijn eerste marathon.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: Het organiseren en draaien van bergsportkampen tijdens het CIOS en ALO heb ik altijd met veel plezier gedaan en tijdens de VTO heb ik de mentale prikkels als mooiste momenten ervaren
Ultieme sportdoel: een specifiek doel heb ik nog niet, wel zou ik graag ooit een uitdagende ultra trail willen lopen, maar ik wil me eerst richten op mijn taken cq opleidingen die voor me liggen op de sportgroep.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: ik zou mij graag op het gebied van WOH en MZV willen toeleggen, om goed tot mijn recht te komen op mijn sportgroep en om later meer mee te kunnen doen.

Maikel Kievit (RVS Oirschot)

Leeftijd en geboorteplaats: 22 jaar geleden geboren in Terneuzen.
Mooiste sportprestatie tot nu toe: deelname aan de Roparun met CIOS Arnhem en promotie naar de hoofdklasse.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: ik vond het hoogte punt van de VTO als de adjudant zijn smock jas aan had en we een stukje met de tonner gingen rijden.
Ultieme sportdoel: Ik zou graag weer een keer willen deelnemen aan de Roparun.
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: in MZV en IKT, dit omdat ik beide oefengebieden erg leuk en interessant vind.

 

Jeroen Lohman (KVOK Hilversum)

Leeftijd en geboorteplaats: 26 jaar, Zoetermeer.
Mooiste sportprestatie tot nu toe:
Die goede oude tijd dat ik hardlooproutes en wedstrijden op tijd liep: de 3km in 9:51min en de 5km in 17:51min. Op jonge leeftijd (12 jaar) op het Nederlands Kampioenschap korfbal de beste C-klasse van Nederland geworden & district-kampioen.
Leukste ervaring uit mijn opleiding: Op mijn MBO sport & bewegen opleiding was dat toch het Snowboard/Ski ‘’kamp’’ in Saalbach Hinterglemm.
Ultieme sportdoel: Ik heb niet echt een sportevenement waar ik dolgraag aan wil deelnemen. Als ultieme sportwens zou ik graag 10 muscle-ups achter elkaar willen doen, eerst maar beginnen met 1……
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen:
Ik vind het oefengebied oriënteren interessant dit mede omdat er wordt hardgelopen in verschillende soorten terrein waarbij de kunst is om een zo snel mogelijke route te vinden (in dat terrein) naar de volgende post. In het oefengebied MZV valt voor mij persoonlijk nog veel te leren. Dit vooral om een les methodisch goed op te kunnen bouwen.

Bjorn Pennings (GHK Schaarsbergen)

Leeftijd en geboorteplaats: Bjorn Pennings, 20 Jaar (26-02-1997), Almere.
Mooiste sportprestatie tot nu toe:
Ik hou van veel sporten maar mijn hoofd sport is judo. Hierin heb ik een aantal mooie sport ervaringen. Ik heb me in diverse leeftijdsklassen geplaats via districts kampioenschappen voor de Nederlandse Kampioenschappen Judo. Daarnaast heb ik mij ook internationaal kunnen meten op een aantal grote toernooien. Ben op jonge leeftijd begonnen met Judo en ben al sinds mijn 19e in het bezit van mijn 3e dan Judo.
Naast het zelf beoefenen van sport, ben ik ook een liefhebber van sportevenementen, zo heb ik in een week verschillende sporten kunnen bezoeken op de Olympische Spelen van Londen in 2014.

Judo komt uit Japan, ik heb de mogelijkheid gehad om daar te trainen en les te geven.
Leukste ervaring uit mijn opleiding:

·        
Ik heb een clinic op Papendal gegeven aan een groep instructeurs,
·        
De opleiding Athletic Skills Model (ASM) gedaan tot instructeur.
·        
Judoka’s begeleidt naar grote toernooien.
·        
Gewerkt in de Buitensport. Stage’s en clinics tijdens de VTO.
Ultieme sportdoel: (inter)nationale wedstrijden met (Militair) judo team en mee doen aan Ninja Warrior of soortgelijk evenement
Oefengebied waarop ik mijzelf wil gaan bekwamen: d
idactische mogelijkheden binnen Defensie (vanuit mijn ASM-achtergrond); MZV; Werken Op Hoogte en Visie 2020 technische mogelijkheden + ontwikkelingen.

Publicatiedatum: 01 december 2017 (en aangepast op 03 december)