Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE GEWONDE SOLDAAT

Door Leandro de Neef

Leandro helpt letterlijk De Gewonde Soldaat

Onlangs heb ik, sergeant Leandro de Neef van de LO&Sportgroep Strijpse Kampen, het initiatief opgestart om mij in te zetten voor de vereniging ‘De Gewonde Soldaat’. Met Dennis van Esch en Roy K. - beide zijn gewond geraakt in Afghanistan - ga ik 16 oktober de Strong Viking afleggen! Zeven kilometers met hindernissen, samenwerken met én voor de gewond geraakte collega’s! 
Zo geven wij fysiek iets tastbaars én halen we geld op voor de vereniging ‘De Gewonde Soldaat’.

Team
Dennis is in 2009 als soldaat uitgezonden met 17 GFPI, Prinses Irene Brigade en Roy is in 2010 uitgezonden als soldaat van 42 BLJ Limburgse Jagers. Beide zijn in Uruzgan zwaar gewond geraakt door een IED aanslag (Improvised Explosive Device, red.). 
Voor de Strong Viking Run heb ik een team samengesteld en één van de teamleden is Mika van het Landmacht Youtube kanaal Mika op missie!

De eerste training
Afgelopen maandag 27 september was het dan zo ver! Onze eerste voorbereidingsdag op de kazerne in Oirschot. 
Na het kennismaken met elkaar en de cameraploeg begonnen we met de training, van touwklimmen door naar de touwbaan voor apenhang/catcrawl!

Waar het voor Dennis en Roy alweer wat jaren geleden is, hingen ze als vanouds weer in de touwen. Voor Mika was het zelfs haar allereerste kennismaking met het touwklimmen.
Vervolgens kroop Dennis achter het stuur van de Amarok welke door de rest van het team vooruit getrokken werd om uit te komen op de hindernisbaan voor de ‘ banket met sloot’.
Nadat wij ook deze hindernis met 6m balken en de rolstoel veilig hadden genomen, wachtte voor ons de laatste uitdaging van de dag. Een heus ijsbad onder leiding van mental coach Elroy! Want naast de fysieke prikkel mocht een mentale niet ontbreken!

Slot

Voor de volgende training bezoeken we de survivalrunbaan op de Oranjekazerne!

Wil jij ons steunen, dit kan via https://www.geef.nl/nl/actie/de-gewonde-soldaat/donateurs

Publicatiedatum: 01 oktober 2021