Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

INTRODUCTIE CLAUDIA ALS
NIEUWE REDACTEUR

Door Paul Lindeboom
Claudia is nu al trots op haar nieuwe functie en was al trots als lid van het dienstvak

Wat kan toeval mooie gevolgen hebben. In de TOP 2020 komt het DBBO-artikel van Claudia van Kleeff geheel onverwacht, want in 2019 scoorde zij met dat artikel al de hoogste kijkcijfers, weer op het podium terecht en ik maak daar exact 1 jaar later dus weer melding van op Facebook. Met de volgende conversatie tot gevolg.

Claudia
: “Hartstikke leuk.”
Redacteur Sport: “Ik zou je eigenlijk de functie van redacteur moeten aanbieden, ..... Dan gaan onze lezersaantallen met gemak verdubbelen!

Claudia: “haha..cool!!! Goed voorstel 
Redacteur Sport: tring, tring, tring….. na slechts drie keer overgaan neemt Claudia al op. “Hé Claudia, dat antwoord van je op Facebook, was dat nou net als die opmerking van mij een geintje of heb je serieus interesse om een van ‘mijn’ redacteuren te worden?” Lang verhaal kort, precies een week later komt Claudia in Amersfoort en hebben we een zeer geanimeerd gesprek over sporten, artikelen schrijven, werken bij LO&Sport – op haar functies als sportinstructeur kijkt zij met heel veel plezier terug -, werken bij de politie als ZZP’er, Jane Fonda en haar levensstijl (die verdacht veel overeenkomsten vertoont met die van Claudia), de Traditiekamer en haar absolute passie motorcoureur. Dat heeft zij vanaf 1999 jarenlang als wedstrijdsport bedreven, zoals je in dit interview uit 2014 kunt lezen, en gaat zij vanaf maart 2021 vanuit Frankrijk weer oppakken. Dat zal haar eerste officiële bijdrage als redacteur gaan worden.
Het ‘functie-introductiegesprek' in Amersfoort op dinsdag 12 januari ging voor mij niet zo heel makkelijk, want het leek wel een ouderwets haantjesgevecht om de aandacht van Claudia te trekken. Het zal duidelijk zijn, mijn collega Rik van Trigt was ook in Amersfoort aanwezig en doet hieronder een duit in het zakje om het aantreden van Claudia te vieren.


Rik: “
Claudia van Kleeff, als wij die naam noemen bij de ‘jongeren’ zal dit geen of weinig reacties geven. Echter bij de ouderen die, pak hem beet, 20 jaar of langer bij ons werken, zal dit wel reacties geven. Als jonge instructrice wist zij de aandacht altijd goed op haar gericht te houden. Dat kwam natuurlijk door haar gedrevenheid om goede lessen te ‘draaien’ maar natuurlijk ook daar haar uitstraling. Ze was qua lengte niet zo heel groot, haar uitstraling des te groter. Als je dan het verhaal van een oudere collega dan voor de ogen probeert te halen dan weet je genoeg. Dit verhaal was in Ermelo, de compagnie aangetreden voor de LO&Sport les en luisterend naar het gedrag, voorwaarde en norm van de les. Als Claudia dan kwam aanrijden op haar dikke Ducati racer, in een strak motorpak met onderuit de integraal helm een forse blonde paardenstaart, dan wist je als instructeur genoeg en was praten geen optie meer. Het was zo’n mooi verhaal waar nog veel meer van dat soort mooie verhalen om de hoek kwamen over die kleine, pittige en gedreven collega LO&Sportinstructeur, Claudia van Kleeff.

Na haar dienstverlaten heeft zij via een aantal mooie banen toch weer de richting van Defensie gevonden. Ze is nu leidinggevende binnen de DBBO organisatie en wil daar ook weer zorgen voor fitte en belastbare collegae……. “

Heb jij toevallig ook zin de redactie te komen versterken? Stuur dan een mailbericht naar fitforaction@hotmail.com.

Publicatiedatum: 18 januari 2021