Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

VTO SGT LICHTING 2022-SEP HALVERWEGE
Door: Daniel Defauwes


Vrijdag 25 november. De 6meter stam is net als onze VTO, doormidden gezaagd! 
Wij, 1 vrouw en 8 man sterk, zijn de laatste gegadigden die de 'oude' VTO bemannen. Afgelopen september mochten we starten aan onze opleiding om uiteindelijk een startbekwame sportinstructeur te worden.

De eerste periode zijn we aan de slag gegaan met de 'aanleer-lessen' waarbij er veel 'oja-momentjes' bovenkwamen vanuit onze CIOS/ALO/Sport&Bewegen opleidingen. Na de succesvolle eerste stageweek in het hoge noorden en het diepe zuiden sloten we ons eerste blok van de opleiding af.

Gedurende de opleiding schroeven we het niveau van lesgeven, en onze eigen vaardigheden, steeds verder omhoog. Zo zijn we nu in de fase van de 'trainings-lessen' aanbeland, wat we gaan afronden met onze tweede stageweek bij een parate eenheid.

Waar waren we ook alweer? Oja! De midterm! Nadat we op traditionele wijze de stam doormidden hebben gezaagd, mochten we aantreden om onze LO&Sport badge in ontvangst te nemen. Dit ging uiteraard gepaard met het zingen van ons Dienstvaklied en het proosten met Spieritus!

Eenieder is vastberaden om alle komende PVB's (Proeve Van Bekwaamheid, red.) met een positief resultaat af te ronden om uiteindelijk zijn of haar beroep, het mooiste beroep wat er is, te mogen uitvoeren bij een van de mooie sportgroepen in Nederland!

Publicatiedatum: 03 december 2022