Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE REDACTIE VAN FITFORACTION.NL

  • IMG_0082
  • Paul en Andre Wijnberger 1 Biddinghuizen2012
  • oscar
  • Maarten FFA-schilderij2
  • Wil Maaswinkel Richard Wichhart en Johan Bouman bestuur stichting
  • 14088654_1129558913754662_1398025868061508917_n
  • 219068_1941418210424_1905262_o
  • Rian HOMEPAGE
  • IMG_1803

Hoofdredacteur

Vanaf de allereerste toetreding op het worldwideweb is Paul Lindeboom - vanaf 01 mei 2000 als burgermedewerker werkzaam als IV-manager van de LO&Sportorganisatie - de hoofdredacteur. Zijn eerste functie was redactielid in de periode dat de Zandloper nog het enige communicatiemiddel binnen de LO&Sportorganisatie was en in een oplage van ongeveer 500 stuks naar het huisadres van het LO&Sportpersoneel (incl. oudgedienden) gestuurd werd.
Paul is een sportieve redacteur (triathlon) en geïnteresseerd in eigenlijk alle sporten (m.u.v. de gemotoriseerde).

Redactieleden
De Redactieraad ten tijde van de Zandloper mocht zich al verheugen in een flink aantal gemotiveerde redacteuren, de Redactieraad van Fitforaction.nl doet daar gelukkig niet voor onder.

Redactielid van het eerste uur sinds we een website hebben, en (vermoedelijk) door zijn vele vrije tijd de productiefste, is
Wil Maaswinkel. In de jaren '90 werd hij de eerste Commandant van de LO&Sportorganisatie die de rang van kolonel kreeg. Wil is als 70-plusser het oudste redactielid, maar dat is hem niet aan te zien door zijn sportieve activiteiten op de fiets en de golfbaan, en ook op de KMA wordt hij nog steeds gesignaleerd in de fitness. Wil is ondanks zijn leeftijd het meest actieve redactielid. Alle Nieuwsbrieven worden tekstueel door hem opgesteld.

Om kwalitatieve artikelen te kunnen opstellen, hebben we ook een aantal redactieleden die actief dienend zijn bij een sportgroep.
Oscar Prins en Maarten Groot zijn inmiddels toegetreden tot het MT van een sportgroep, maar hebben hun sporen op de werkvloer verdiend. Oscar heeft als rode baret vooral een achtergrond bij het trainen van infanterie-eenheden, en is daarnaast zelf een verdienstelijk vijfkamper geweest en na zijn actieve carrière toegetreden als trainer van de vijfkampequipe. Maarten was in eerste instantie werkzaam als marinier en operator bij de Special Forces (KCT), maar gelukkig overgestapt naar het dienstvak LO&Sport. Vanaf 2021 is hij als Cdt sportgroep Groot-Heidekamp ook drager van de rode baret, waarmee hij een van de weinige militairen is die drie verschillende baretkleuren gedragen heeft.
(Nader: Oscar is nu Opleidings & Trainers Begeleider in de Regio Noord, en Maarten zal in 2023 starten bij het Kenniscentrum voor o.a. het project Defense Training & Coaching System, zeg maar trainen in the cloud met apparatuur van Technogym en Garmin.)


De redactieraad mag zich ook verheugen in een aantal sportieve dames, die in zeer wisselende functies werkzaam zijn waardoor er veel variatie in artikelen aangeleverd worden. Léonie van Lamsweerde is bekend als de allereerste vrouwelijke officier binnen het dienstvak LO&Sport en wie weet wordt zij in de toekomst ook de allereerste vrouwelijke commandant van de gehele organisatie. Hoe dan ook een vrouw om voorzichtig mee om te gaan want Taekwondo is haar sport. Claudia van Kleeff was voorheen sportinstructeur waarbij je ook moest oppassen want boksen en MZV waren haar niet vreemd. Is de snelste van de gehele redactieraad vanwege haar capaciteiten op een racecircuit (motor). Na een tijdje te zijn weg geweest, heeft zij eerst gewerkt als burgermedewerker bij DBBO (Beveiliging & Bewaking) en is recent bij DGI gestart, met als wens straks Leefstijlcoach te worden.
(Nader: Léonie van Lamsweerde is in 2022 terug getreden vanwege haar 'toertje buiten de deur' bij de KMS. Vanwege haar jarenlange verdiensten voor de redactieraad en de stichting laten we de bovenstaande passage nog wel eventjes in beeld staan.) 

De langstzittende redacteur is André Wijnberger. Sinds mensenheugenis maakte hij deel uit van de Redactieraad van de Zandloper, en we zijn nooit meer van hem afgeraakt..... Net als Oscar is André een zeer verdienstelijk vijfkamper geweest en later ook als trainer aan de slag gegaan in deze militaire sport. In vroeger tijden behoorde hij tot de Nederlands top van het lange baan zwemmen. Op de 800 meter was hij ooit derde van ons land. Dus niet vreemd dat hij later in de waterpolowereld verzeild raakte. Zijn laatste functie brengt hij door op het MRC in Doorn, waar hij werkzaam is als revalidatietrainer. 

Diversen
We hebben ook een tweetal functionarissen die geen artikelen aanleveren, maar wel een belangrijke bijdrage hebben aan het geheel. Johan Bouman is de drijvende kracht achter de 'looks & feel' van deze website. De gehele opzet met menustructuren is ook aan zijn brein ontsproten. Webmaster is wel een functiebenaming die de lading dekt. Johan is nog steeds actief als volleyballer en zie je ondanks zijn FLO nog steeds bij Sportkalenderwedstrijden met zijn geavanceerde fotocamera. 
Richard Wichhart zijn naam is nog steeds verbonden aan het blad 'de Zandloper'. Hij was al de laatste hoofdredacteur toen hij nog als adjudant op de staf werkzaam was en is dat gebleven nadat hij met FLO ging. Is net als Johan een balsporter geweest maar dan in het korfbal. En stond in zijn functie aan de wieg van deze website middels de oprichting van de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport en maakte ook deel uit van het allereerste stichtingsbestuur.