Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


TOURSPEL 2016
LE SPECTACLE DU LO/SPORT

Door: Paul Lindeboom

Het jongste initiatief van de stichting Vrienden van het dienstvak LO/Sport betreft het opzetten van een Tourspel, een strijd tussen actief dienend personeel en oud-werknemers van de LO/Sportorganisatie, vrienden van de sport, jong en oud, burgers en militairen, mannen en vrouwen. De verbindende factor in deze opsomming is het genieten van de wielersport in het algemeen of het plezier van het grootste sportevenement op twee wielen in het hooggebergte van Frankrijk: de Tour de France.

Mede door de successen van de huidige generatie coureurs, met klassementtoppers Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk voorop, klassiekerkoningen Nikki Terpstra en Maarten Tjallingii daar direct achter en sprintkanonnen Moreno Hofland en Boy van Poppel daar misschien wel slechts een neuslengte voor, zal er door alle wielerliefhebbers met extra veel aandacht naar de komende Tour uitgekeken worden. En dan hebben we Wilco Kelderman, Bau&Lau en Robert Gesink nog niet eens genoemd.....

De wielerliefhebbers onder de vrienden van de sport worden met een LO/Sport Tourspel dan ook op hun wenken bediend. Deelname aan het Tourspel is ook nog eens compleet gratis en een mooi wielershirt (zoals op de bovenste foto) als prijs is nog een extra mooi lokmiddel. (Buiten de 3 weken onderling plezier met dagelijks de tussenstanden bekijken.)

De opzet van het spel is eenvoudig. Voor zaterdag 02 juli 12:00 uur selecteer je 12 namen van renners die elke etappe punten kunnen scoren als ze in de daguitslag bij de eerste 10 eindigen en/of in het tussenklassement in de gele, groene, bollen of witte trui rijden. De meeste punten scoor je natuurlijk bij het opmaken van de vier eindklassementen, waarbij uiteraard de te verdienen punten in het algemeen klassement hoger zijn dan die van het sprintersklassement.


Een volledige uitleg van het spel vind je op de website van Tourploeg.nl, die het volledige beheer van het spel voor zijn rekening neemt. Heb je zin om deel te nemen, klik dan hier en meld je aan. Een voorbeeld van de pagina waarop je terecht komt zie je vier regels verderop.

Tourploeg.nl is een fijne website, waarvan je na afloop van het spel nimmer junkmail of hinderlijke advertenties ontvangt.
Stuur de link van deze pagina gerust door naar (oud-)collega's of andere vrienden van de sport. Hoe meer deelnemers, hoe groter het wielerplezier!


P.S.1 Bij een grotere deelname dan de verwachting worden er ook prijzen beschikbaar gesteld voor de nummers twee en drie. Heb je nadere vragen over dit spel, stuur dan een e-mailbericht aan fitforaction@hotmail.com 

P.S.2 Hou er rekening mee dat er in de laatste dagen nog wijzigingen kunnen optreden in de samenstelling van de wielerploegen. Check daarom je lijst nog even in de laatste dagen en hou de landelijke media goed in de gaten!