Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


VERSLAG VAN DE LO&SPORT GOLFDAG 2023!
Door: Pier Niermeyer

 


Dit jaar was “Het Rijk van Nunspeet” de golfbaan waar op 7 september de 10e editie plaats vond van de Golfdag voor de vrienden van de LO&Sport. De 24 deelnemers strijden deze dag om, inmiddels, het officieuze kampioenschap van de LO&Sportorganisatie. Doel van de dag is natuurlijk een gezellig samen zijn van dienende - en oud collega’s. Gedurende de dag komt het ware DNA van de sportinstructeur naar boven, altijd in voor een geintje, geven van directe feedback, altijd respect hebben voor je tegenstander, maar bovenal goed willen spelen en diep in zijn hart gewoon winnen.

Nu is het lastig om deze wedstrijd te winnen, er zijn steeds meer (oud) collega’s die gaan golfen en het niveau wordt steeds hoger. Zoals eerder aangegeven was de golfbaan in Nunspeet het strijdtoneel. De baan was in geweldige conditie, de fairway’s waren top en de greens nog beter.

Het Rijk is geen makkelijke baan, de golfer wordt uitgedaagd door nauwe afslag plekken en “blinde” slagen naar de green. Het is een “bosbaan”, maar gelukkig was een afzwaaiende bal goed terug te vinden. Het weer was perfect, zo’n 28 graden en amper wind. De deelnemers moesten goed blijven drinken en de bossen gaven genoeg schaduw wat het gedurende de dag zeker prettig maakte.
Om 09.40 uur sloegen de eerste mensen af en tegen de klok van 16.00 uur was de laatste flight weer in het clubhuis. Wachtend op de prijs uitreiking kwamen oude verhalen weer tot leven en was het een mooi weerzien van jong en oud!

Tuurlijk is de saamhorigheid het hoogste doel, maar uiteindelijk gaat het om de prijzen. We blijven sporters in hart en nieren. Er waren 5 prijzen te verdelen, uiteraard de nummers 1, 2 en 3 en daarnaast de “longest drive” en de “neary”.

De winnaar van de longest drive is degene die de verste afslag heeft geslagen. De bal moet uiteraard wel op de fairway liggen en niet in het bos! Dit jaar staat de longest drive op naam van GERT HEERKES, die een geweldige afslag had van om en nabij de 220 meter tussen 2 bunkers. Gert, nogmaals gefeliciteerd met deze mooie klap!

De winnaar van de neary is degene die de bal het dichtst bij de vlag/hole slaat vanaf de afslag. De bal moet op de green liggen, anders telt het niet. De beste bal werd dit jaar door HENRI VAN DER LINDE geslagen, de bal lag zo’n 4 meter naast de vlag (die op 142 meter gestoken was). Henri, ook van harte gefeliciteerd!

Bovenstaande prijzen zijn leuk maar het gaat natuurlijk om de wisseltrofee. En de winnaar van het 10e “Vrienden van de LO&Sport”-open is ROBERT MENSINK! Met als goede 2e Rene van Stokkem en nummer 3 is Jan van den Dool.
Robert, echt van harte gefeliciteerd en jij mag je met trots kampioen noemen dit jaar! Ook ben jij de organisator voor de 2024 editie, maar dat is jou zeker toevertrouwd.

Als afsluiting wil ik alle deelnemers hartelijk bedanken voor deelname en jullie enthousiaste inbreng. Persoonlijk kijk nu al uit naar volgend jaar en hopelijk treffen we elkaar weer op een mooie plek in ons land!


Publicatiedatum: 11 september 2023

Naschrift redactie:
Klik hier om de totaaluitslag te bekijken.