Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE TOP 2019

Door Paul Lindeboom

De redactie van FFA is aan het begin van het nieuwe jaar erg in zijn nopjes. In 2018 werd de website 34.448 keer bezocht terwijl wij vorig jaar liefst 36.740 bezoekers konden turven. Een verbetering van bijna 2300 hits is een bemoedigend aantal om de ingeslagen weg te blijven bewandelen en met opgepompte energie nieuwe artikelen te blijven publiceren.

Wil Maaswinkel is eind vorig jaar al gestart met de serie ‘de Appel valt niet ver van de LO&Sport stamboom’ waarin dubbelinterviews gehouden worden met een LO&Sportinstructeur en diens sportieve zoon/dochter. Ed Janssens en zijn zoon die het Matthieu van der Poel moeilijk gaat maken op de mountainbike en Hennie Kennis en zijn zoon die technieker is bij de Jumbo/Visma wielerploeg zijn al bereid om de komende afleveringen in de hoofdrol te staan.
André Wijnberger is al gestart met het in kaart brengen van de Vijfkamp- en ZMV-historie, met oud-commandant Peter Rommelse in een actieve bijrol. Oscar Prins zal hoogstwaarschijnlijk weer een aantal kwalitatief hoogstaande artikelen vanaf de werkvloer gaan opleveren en Léonie van Lamsweerde schittert binnenkort in de nieuwste aflevering van De Pen. En als ik zelf op de fiets blijf zitten, zal ik ook mijn best doen een redactiebijdrage te leveren.

Onderstaand persoonlijke reacties van de topscoorders die een significante bijdrage hebben geleverd aan het succesvolle 2019 redactiejaar.Klik op de link van het aantal hits om hun artikel (nog eens) te lezen.

Claudia van Kleeff – herintredend oud-sportinstructeur bij de Defensie Beveiligings- en Bewakings Organisatie (531 hits)
Mijn eerste gedachte was: jullie maken echt overal een wedstrijd van, haha! Hartstikke leuk en onverwacht eigenlijk. 

Ik vind het een mooi compliment dat er zoveel interesse getoond is het artikel wat ik heb geschreven, het past ook bij het gevoel wat ik afgelopen jaar heb gehad bij het weerzien van veel van jullie.
Zo was de Zilveren medaille-uitreiking van Renate van der Hoek een mooie bijeenkomst, waar ik veel leuke reacties kreeg op mijn terugkomst, dat voelt toch even speciaal.
Maar....als je hoort wat iemand in 24 jaar binnen Defensie gedaan heeft, en hoe mooi daarover door collega's gespeecht wordt, dan raakt me dat, zeker in bijzijn van veel collega's die ik nog ken. Waardevol zulke momenten. Knap gedaan Renaat!

Wat een leuk begin van 2020!
Dank jullie.”


Almar Laurijssens – artikel over tegenslagen overwinnen (412 hits)
Je hebt mij meegenomen in de leescijfers achter het blad "fit for action" en de verscheidene reacties op het interview wat je met mij had. Dit om mij een indruk te geven of het interview voor mensen interessant was om te lezen.
Ik stelde dit erg op prijs. Naast dat je me hiervan op de hoogte hield, heb ik heel veel reacties gehad van mensen. Reacties uit onverwachte hoeken hebben veel indruk op mij gemaakt.

Tevens wordt ik door veel mensen persoonlijk aangesproken en geven me een blijk van waardering en respect als collega en mens. Het heeft me zelfs weer in contact gebracht met oude maatjes uit de dienst. Natuurlijk vertelde ik veel, maar lang niet alles gedurende deze jaren. Vaak wisten mensen niet het hele verhaal en is een waardeoordeel snel gemaakt. Een vorm van schaamte om vaak negatieve zaken te vertellen, heeft mij mijn mond doen houden.

Wellicht heeft dit mensen een verkeerde indruk gegeven. Het interview heeft erg geholpen om een beeld te schetsen voor mijzelf en anderen. Al was dit niet makkelijk om te doen. Ik heb altijd geprobeerd om mijn zogenoemde "Live events" om te zetten, door een uitdaging te zoeken die dit oversteeg. Niet altijd met positieve afloop. Maar ook dat was een ervaring.

Ik krijg veel de opmerking van collega's en vrienden dat ik meer benaderbaar ben geworden en dat ze het een mooi verhaal vonden, ondanks de inhoud.
Zo kijk ik ook terug op dit interview. Wat sceptisch in eerste instantie, maar uiteindelijk erg waardevol voor mij als persoon door de vele positieve en ondersteunende reactie's. Collega's/vrienden in het kort: "BEDANKT".

Ik zou Adj. William Verploegen en jou (Paul Lindeboom) expliciet willen bedanken voor het initiatief dat jullie genomen hebben. Zelf had ik dit niet gedaan. Mijn quest/avontuur heeft door jullie een extra speciale lading gekregen wat ik nooit zal vergeten.”

Tommy de Boer – kickboksdebuut (331 hits)
“Of ik nog leuke reacties heb gehad? En of! Nadat mijn artikel werd geplaatst kwamen uit alle kazernes waar ik werkzaam ben geweest positieve reacties! De mensen die mij aanspraken vonden het vooral een hele prestatie dat ik met relatief weinig tijd zo snel in de ring stond en natuurlijk dat ik op deze manier mijn eerste wedstrijd won. Maar vooral van mijn huidige collega’s kreeg ik reacties op de kickbokssport zelf, qua houdingen en techniek. De eerste weken kreeg ik bijna van alle instructeurs 3 bewegings technische aanwijzingen waar ik aan kon denken in mijn volgende gevecht, wat ik natuurlijk ook verwacht van de instructeurs van de LO&sport.”


Opmerkelijke top-artikelen

In deze bijlage zie je het overzicht van alle artikelen die 100 keer of meer gelezen zijn en de gemiddelde leestijd. Opvallend daarbij is dat een aantal ‘archief’ artikelen vanuit 2018 nog steeds zeer goed gelezen worden. Het artikel over het MLV-record (40 keer succesvol afgelegd door de op oudere leeftijd nog zeer fitte Spencer Pattiwael van Westerloo) zelfs in de top-10 van 2019 staat. En dat onze oudere groene baret sportinstructeurs Just Breinburg en Lion de Frel ook nog zeer in de belangstelling van onze dienstvakcollega’s staan. En nu we het toch over de groene baretten hebben: René van Berlo en Gerard Machielse maken deze bijzondere categorie wel heel opvallend met ook hoge scores en beide hebben al een artikel in 2020 toegezegd (René over zijn aanstaande officiersopleiding en Gerard over zijn deelname aan de Zeeuwse Kustmarathon).

Publicatiedatum: 10 januari 2020