Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE TOP 2018

Door Paul Lindeboom
Het beste van 2018 op FFA

We hebben weer een jaar overleefd. Is tegenwoordig al een prestatie op zich, maar belangrijkst is dat het redactiejaar positieve uitkomsten laat zien. Meer artikelen gepubliceerd, hogere lezersaantallen en hopelijk hebben we ook een prettige twinkeling in de ogen van de lezers weten te brengen. En belangrijkst: dat de verbondenheid tussen alle vrienden van het dienstvak LO&Sport versterkt is.

Geert
Over een prettige twinkeling in de ogen gesproken. Geert Suijlen heeft altijd al een positieve uitstraling gehad en heeft dat nog steeds. Is als hoofdinstructeur bij de Natres een ware ambassadeur van de LO&Sportorganisatie en de Sportkalender. Zijn training en coaching van de Natreseenheden zorgde bijna voor een unieke prestatie, want zowel bij de dames als de heren stond de Natres in de strijd voor de CLAS-bokaal fier bovenaan maar verloor beide kopposities in de afsluitende crossestafette.

Net naast de hoofdprijzen, wel de overall winst

Het interview dat André Wijnberger vanwege deze in het oog springende prestatie met zijn voormalige collega hield, werd liefst 813 keer gelezen. Mooiste passage uit het interview: “Ik ben heel blij dat ik als 16-jarige gekozen heb voor een militaire carrière, het heeft mij gevormd. Normen en waarden, discipline en met name het verkrijgen van de juiste attitude. Al die karaktereigenschappen hebben ervoor gezorgd dat ik ook heb kunnen slagen in de burgermaatschappij.”
Zijn werkzaamheden als hoofdinstructeur LO&Sport voor de Natres, zijn militaire carriere tot aan 2002 maar ook het opzetten van een florerend bedrijf en zijn trainersloopbaan bij de A-jeugd van PSV komen allen ruim aan bod in
dit interview.

Jack
Het overlijden van Jack Wouters moest ook voor een prettige twinkeling in de ogen zorgen. Zoals op het bedankkaartje van de familie stond, wilde Jack bij zijn afscheid dat er geproost werd op het leven. En dat er een speciaalbier ‘Jackhammer’ in ontwikkeling was, een donker bier met een zacht en warm karakter en een grote impact.
De informatieve berichten van het overlijden van deze aimabale Brabander – en dit geldt uiteraard voor alle oud-collega’s die ons ontvallen – onderstreept de waarde en het belang van de website én de stichting vrienden van het dienstvak LO&Sport en wordt in zo’n droevige periode zeer gewaardeerd door naasten.
Het In Memoriam dat Fred Jansen schreef, werd het bijna best gelezen artikel, maar mooier was eigenlijk de column die Leo Losloper schreef: Herinneringen aan Jack Wouters. “
Wat Jack heeft achtergelaten is echt geen klein bier. Hij heeft zijn kennis en kunde altijd en overal gedeeld. Heel veel van ons en ook bij de Atletiekunie hebben zich verrijkt met wat Jack uitdroeg.”

Bedankkaart fam. Wouters

Burgersportinstructeurs
In de tijd van de commissie Staal werden we in het begin van deze 21 e eeuw voor het eerst vergast op een nieuwe categorie sportinstructeurs. Toen was het vooral om de verveling in de na-werktijd-uren tegen te gaan. In 2018 kregen we een hernieuwde kennismaking met burgersportinstructeurs, deze keer vanwege het snel opvullen van een gapend gat in de OTAS. Het voorstellen van liefst 16 nieuwe collega’s werd iets minder dan 300 keer gelezen. Meest originele foto is die van Tessa van Kesteren, die bovenin een klimwand de Fit for Action vlag laat wapperen en stelt “Op de KVOK bevalt het zeer goed. Het is erg leerzaam om hier aan het werk te zijn. Hier worden lessen vaak gecombineerd met medische handelingen. De scenario’s worden zo realistisch mogelijk weg gezet met daarvoor een flinke fysiek prikkel.”

Waar zit Tessa???

Top-artikelen
In de bijlage kun je zien dat de serie over de Winterspelen in Pyeongchang goed bevallen is. Ook de serie over de geschiedenis van het Militaire Boksen viel in goede aarde, waardoor we deze jaargang verder gaan met een serie over de Militaire Vijfkamp. Items als de Dienstvakdag en de Zandloper staan per definitie erg hoog doordat er meerdere keren een vervolgbericht geplaatst is. In deze bijlage kun je zien of jouw artikel bij de eerste 250 artikel geëindigd is.

Publicatiedatum: 10 januari 2019