Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

DE TOP 2020

Door Paul Lindeboom

Gelukkig kunnen we aan 2021 beginnen! Toch was 2020 voor de redactie geen klotejaar, in tegendeel: we mochten voor het derde jaar in successie een stijgende lijn bekijken. Vreugdevuur! Knallende kurken!! Champagne!!!!

Albert Odijk – 608x gelezen
Die vreugde wordt vooral gevierd met dit artikel dat Jan Welling schreef na contact met oud-collega Albert, die aan het begin van het jaar zwaar ziek was en daarover graag wilde informeren aan al zijn vroegere collega’s.
Vreugde vanwege ziek zijn? Nee, de redactie bestaat niet uit sensatiezoekers en riooljournalisten. Het laatste nieuws, dat Albert zelf postte op zijn Facebookpagina, zag er namelijk positief uit: “
Over het algemeen post ik niet zoveel. Maar in tijden van deze donkere dagen is soms een sprankje hoop een mooi bericht.
Gisteren had ik weer één mri scan. Hierop was wederom tumor krimp te zien. De tumor is nu nog 1,5 cm op het grootste punt. Dit nieuws hadden we nooit durven dromen. Negen maanden geleden lag ik met spoed op de operatie tafel. Één tumor ter grote van een tennisbal is verwijderd! Na 33 bestralingen en 6 chemo kuren kregen we al hoop. Zes maanden geleden was het tumorrestant dat tijdens de operatie niet weggehaald kon worden nog 5cm. Drie maanden geleden weer één mri scan. Rest tumor nog 3,5 cm en gisteren ochtend dit mooie bericht. ………… We zijn er nog lang niet en volgens de doctoren was dit al bijna niet mogelijk. We zullen doorgaan. En hopelijk kunnen we de strijd nog heel lang volhouden. En zijn jullie voorlopig nog niet van mij af. Bedankt voor alle steun en lieve berichten. Hele fijne feest dagen iedereen. We zijn nog niet klaar met de tumor. Maar we krijgen steeds meer hoop.”

Albert en zijn gezin


Claudia van Kleeff – 507x gelezen
Is blond én vrouw dan toch een voordeel? Of schrijft Claudia, die weer terug is bij defensie maar dan helaas voor ons bij de Defensie Bewakings- en Beveiligings Organisatie (DBBO), gewoon supergoed? Waarschijnlijk het laatste, want de verkleuring is bij Claudia al een beetje aan het inzetten en haar ingezonden artikel over een vacature bij het DBBO werd ook al 209x gelezen. Maar sterkst is toch wel dat dit topartikel in 2019 werd geschreven en toen ook al hoog scoorde. En met hoog bedoelen we dan niet een ereplaats, want Claudia scoorde vorig jaar met 531 hits het allerhoogst. En wat meldde zij begin januari: “Ik vind het een mooi compliment dat er zoveel interesse getoond is het artikel wat ik heb geschreven, het past ook bij het gevoel wat ik afgelopen jaar heb gehad bij het weerzien van veel van jullie.
Zo was de Zilveren medaille-uitreiking van Renate van der Hoek een mooie bijeenkomst, waar ik veel leuke reacties kreeg op mijn terugkomst, dat voelt toch even speciaal….. Wat een leuk begin van 2020!”

Claudia van Kleeff, samen met Ferry van de Bend en Ronald Dohmen


En dus ook een leuk einde van 2020, want in totaal is het artikel van Claudia dus al meer dan 1000 keer gelezen, het allerhoogste aantal sinds de oprichting van de website, dat wisten zelfs de talenten van Ajax niet te bereiken.

Diverse oud-collega’s van de LO&Sportgroep EVN – 459x gelezen
Ja, zo kan ik het ook…. Beetje meeliften op het succes van de AVRO/TROS tv-serie Kamp van Koningsbrugge. ….. Dat zaterdagavondprogramma op NPO1 wordt nog steeds wekelijks door meer dan 1 miljoen kijkers aangezet. Ook al zijn er nog slechts 4 deelnemers over.

Maar ere wie ere toekomt: Jos Antens, René van Berlo, Lion de Frel, Ramon van de Grift, Arian van Helden, Gerard Machielse, Piet Paul, Egbert Ruijgrok en Nico Spreij schreven medio november heel mooi en beeldend in deze review over de eerste 2 afleveringen. Waarin het toen nog vooral ging over de Kennismakingsdagen, waarin oud-collega John Soekhradj een bijrol heeft als een van de instructeurs. John kwam zelf later aan het woord in dit interview over zijn tv-debuut (254x gelezen).

Just Breinburg, waren we nog vergeten te benaderen


Opmerkelijke bijzonderheden
De totale lijst bekijkend, vallen er best een paar zaken op. Ten eerste: het 40 keer behaalde MLV-record in Assen blijft vanaf publicatie in 2017 elk jaar heel hoog scoren. Hetzelfde gaat ook op voor de artikelen die alle redacteuren van FFA gezamenlijk schreven in het kader van het 40-jarig bestaan van de LO&Sportorganisatie. En archiveren loont, want ook de oude Zandlopers en Impulsen blijven hits scoren.

Daarnaast is het verheugend te constateren dat ook de ‘kwaliteitsartikelen’ over ons werk, zoals de HHGS-cursus (Rob Manders), de Cold Weather Intermediate opleiding (Joost de Jong), de SNP-opleiding (Maarten Groot) en het werk van de Leefstijlcoach (Martijn Krabshuis) zeer vaak gelezen werden.
Op sportief gebied was de serie over het ontstaan van de Militaire Vijfkamp letterlijk een schot in de roos. Alle afleveringen van redacteur André Wijnberger mochten zich verheugen in een brede belangstelling.

En, afsluitend, dat ook het ‘Lief & Leed’ een zinvolle bijdrage is op onze website. Het lief (Manuela Veenstra & Mirjam Boonstra en de vader/zoon-serie van de Appel en de LO&Sportboom van Wil Maaswinkel) en leed (overlijden van Fokko Polman en Thei Berns wisten veel lezers te boeien en te binden.

Veel leesplezier in 2021 toegewenst!

  • Spencer profiel
  • Spencer catcrawl
  • Spencer Hiba
  • Spencer hardlopen
  • Spencer touwklim
  • JGLN0351


Publicatiedatum: 01 januari 2021