Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

REDACTEURS IN DE KABOUTERHUT

 Door Paul Lindeboom

Wil Maaswinkel, Léonie van Lamsweerde, Claudia van Kleeff, Johan Bouman (links gezeten) en Rian Hermans, Oscar Prins, André Wijnberger en Paul Lindeboom (rechts). Maarten Groot en Richard Wichhart waren niet aanwezig.

Smak, smak. Crunch, crunch. Heerlijk, die eetgeluiden uit de monden van 8 leden van de Redactieraad van deze veel gelezen website. Doordat de Traditiekamer niet beschikbaar was als vergaderlokatie waren de medewerkers van de pal naast de Bernhardkazerne gelegen Kabouterhut zo klantvriendelijk hun deuren ruim een uur eerder te openen en hun partykelder beschikbaar te stellen. De 'lunch' hadden we daar sowieso al gereserveerd, want een overheerlijke pannenkoek vond ik wel dat 'mijn' redacteurs verdiend hadden met hun bijbaantje.

De Kabouterhut is natuurlijk geen onbekende binnen LO&Sport. Vele Dienstvakdagen werden daar buiten afgesloten met een lekkere barbeque en binnen stonden in 2006 Erik Raterink en Aagje van den Broek op de tafels te dansen als leden van de LO&Sport Muziekband. Mooie tijden!

Deze redactiebijeenkomst stond vooral in het teken ook eens fysiek bij elkaar te komen omdat we de afgelopen jaren best wat wisselingen gehad hebben. Jan Welling stond tijdens zijn functie als stafadjudant al een beetje aan de zijlijn en is na zijn FLO definitief afgetreden. Dat gaat Léonie van Lamsweerde ook doen, want zij gaat in de loop van dit jaar een functie op de KMS draaien en zet haar neventaken voor de stichting en de redactie dan even in de ijskast.

Geen probleem, want afgelopen jaar mochten we Claudia van Kleeff en Maarten Groot al verwelkomen, en vlak voor de kerst konden we leefstijlcoach Rian Hermans ook al contracteren! Zij stelde zichzelf gepassioneerd voor aan de aanwezige redactieraad. Waaruit alweer verschillende ideeën voortvloeiden, want leefstijl is een actueel onderwerp wat veelomvattend is. Net als grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid dat is (waar we als redactie ook aandacht aan gaan besteden). Verder mag je dit jaar hopelijk veel informatieve artikelen verwachten vanuit ons Kenniscentrum, en komt er een nieuwe rubriek 'Voor u gelezen'. En.....
Sorry, toen maakten de knorrende geluiden plaats voor de geluiden waarmee ik dit korte verslag begon.

De Kabouterhut als decor in 2006 voor de LO&Sport Muziekband


Publicatiedatum: 11 februari 2022