Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


UNIEK:
EEN WEEK LANG PARCOURS MILITAIR IN DE VREDEPEEL

Door Peggy Manders

Peggy stuurt het geheel de goede richting op!

Eind mei ontstond een idee. Om een Parcours Militair te organiseren. De Covid-maatregelen lieten het net toe, slechts 5 weken later vond het evenement plaats. Het gehele evenement stond onder de scherpe leiding van SGT Manders met haar plava SM Cuppen, zij hielden de touwtjes kort en stuurden het geheel de juiste richting in.

In week 28 was het dan zover, het “Parcours Militair” ging van start!
Op maandagmorgen begon de eerste groep om 08:00 uur en vrijdagmorgen kwam de laatste groep rond 11:15 over de streep. In totaal namen er 22 teams deel. Een team bestond uit 8 tot 10 deelnemers. Per eenheid was er een dagdeel gereserveerd. Dit was ook wel nodig i.v.m. de grote opkomst van de verschillende eenheden.

Het parcours bestond uit een route van ± 8,5 km, waarbij de deelnemers onderweg een 12-tal opdrachten tegenkwamen. Deze opdrachten bestonden uit militaire- en/of fysieke vaardigheden waarbij samenwerken centraal stond. Verplaatsingen tussen de onderdelen gingen middels een verplaatsingsopdracht (kaartsnipper, oriënteringskaart, kompaskoers, etc.).  De sportinstructeurs fungeerden als lopend jurylid en hadden verder de taak de verplaatsingsopdrachten aan de team captains te overhandigen.

Ook kregen alle teams een boekje met vragen van de Leefstijlcoach mee. Dit om bewustwording te creëren op het gebied van mentale- en fysieke gezondheid. Bij elke goed beantwoorde vraag ging er een minuut van de eindtijd af waardoor het juist invullen van de vragen misschien wel het verschil kon maken.

Het was een memorabele week, voor zowel de sportgroep als voor de deelnemers. Met heel veel regen en zeker 2x per dag een nat pak en veel kilometers voor de sportinstructeurs. Het evenement is goed verlopen en gelukkig is iedereen blessurevrij gebleven! Door flexibiliteit, creativiteit en teamwork heeft de LO&Sportgroep LBK laten zien dat het mogelijk is om in een korte periode een prachtig product neer te zetten als je er maar allemaal de schouders onder zet. Een evenement om zeker jaarlijks terug te laten komen. 

Publicatiedatum: 06 september 2021