Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

HANDBOEK MILITARY STRENGTH & CONDITIONING

Door Eric Noorlander

In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan de totstandkoming van het handboek Military Strength & Conditioning (HB MS&C).
MS&C is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en richt zich op het beter maken van militairen, op een zo veilig mogelijke manier.

Het handboek is allereerst bedoeld voor personeel van de LO&Sportorganisatie. Daarnaast kan het ook dienen als naslagwerk bij opleiding en training voor eenheidspersoneel.

Het concept is inmiddels klaar en begin december zal het HB MS&C gepitcht worden door H-OTK bij de Doctrinecommissie. Naar verwachting zal de Doctrinecommissie het handboek op inhoud gaan goed keuren en hopen wij dat medio het eerste kwartaal van 2021 de ‘vaststelling HB MS&C’ zal plaats vinden. 

De lay-out van het handboek is nog niet af. Tot de vaststelling wordt er gewerkt aan de perfecte lay-out die de inhoud optimaal ondersteund. Hiervoor zijn wij nog dringend op zoek naar een tekenaar! Deze zal onder andere aan de slag gaan met het maken van figuren in bepaalde houdingen. Dus heb je affiniteit met tekenen, dan zoeken wij jou!!

Publicatiedatum: 17 november 2020