Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
MWK RUGBY 2023
Door Rob Burgers

De redactie ontving eind juli van het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) een nieuwsbrief, met daarin een aantal bijzondere evenementen met een LO&Sport-tintje. Een verslag van de MTB TransAlp en het MWK Functional Fitness konden we eerder al publiceren, als laatste is nu het MWK Rugby aan de beurt. Dat is op moment van publiceren aan de gang in Frankrijk, en onze eigen Rob Burgers, 40 jaar ervaring als speler en trainer/coach, heeft in de hopelijk komende successen een belangrijke rol. Wist in een telefonisch contact zelfs te melden dat er pogingen ondernomen worden om binnen afzienbare tijd in Nederland het populaire ‘Sevens’ te gaan organiseren. Voorlopig doen we het met de onderstaande bijdrage van Rob.

Afgelopen 9 maanden is er hard gewerkt door het Nederlands Militair Rugby Team, het NMRT. Sinds de bekendmaking dat er deelgenomen mocht worden aan het WK 15 á side is er veel veranderd. Zo is er door de teammanager maj Tijs Koks en hoofdcoach maj Rob Burgers een berg werk verzet waardoor er een duidelijke endstate was. Bouwen voor de toekomst. Gezien de rugby ervaring van de deelnemende landen wilt het NMRT zo goed mogelijk tegenstand bieden. Door de inspanningen van Tijs en Rob heeft het complete team er alle vertrouwen in om de verassing van het toernooi te worden.

In de voorbereidingen heeft het NMRT veel trainingen gepland en uitgevoerd. Trainingen werden steeds specifieker doordat we tegen een aantal rugbyclubs oefenwedstrijden hebben gespeeld. Rugby Club Rotterdamse Studenten, Rugbyclub the Dukes, Defensie kampioenschap ‘Warriors cup' maar ook Defence UK Marines. Door al deze ervaringen is het NMRT klaar om op het WK alles uit de kast te halen. Het WK is van di 15 augustus t/m zo 10 september.

  • Rugby-4
  • PHOTO-2023-08-15-05-47-23
  • Rugby-6
  • PHOTO-2023-08-15-05-48-53 - kopie
  • PHOTO-2023-08-15-05-48-53
  • Rugby-1
  • Rugby-2
  • Rugby-3
  • Rugby-5


Via het instagram account DutchMilitaryRugby zullen foto’s, video’s en andere informatie gepost worden, zodat tijdens het MWK iedereen op de hoogte gehouden kan worden.

Ovale groet, het NMRT

Publicatiedatum: 18 augustus 2023


Naschrift van de redactie:
Het wedstrijdschema kun je hier bekijken, en de Franse organisatie zal wedstrijdbeelden streamen via dit kanaal.