Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

UITSTEKENDE RAPPORTCIJFERS

Door Paul Lindeboom

Ik zal hier niet een al te technisch digitaal verhaal gaan afsteken. Maar in het kort wil ik vertellen dat we voorheen naar de lezersaantallen van de website keken via een product van de Google giganten uit Mountain View, California. Begonnen als zoekmachine was het logisch om gebruik te maken van hun Google Analytics. Een ingewikkelde code hebben we verwerkt in onze website, waardoor de lezersaantallen en de gemiddelde leestijden keurig in één oogopslag gepresenteerd werd.

Strato
Helaas werd het steeds ingewikkelder, mede door steeds hoger opgeworpen privacy-instellingen. Een laatste update in januari begreep ik geen reet meer van en heb die verplichte aanpassing genegeerd. Met als gevolg een ogenschijnlijk sterk verminderde belangstelling in onze website.

Fred Timmermans (li) heeft onze redacteur weer uit de brand geholpen.

Tot bij toeval mijn oog viel op een standaard ingebouwde module 'Statistieken' door onze host Strato. En ik vanuit mijn dip een vreugdesprongetje kon maken. En die reikt in het jaar dat ik 60 wordt ongekend hoog.
Enige nadeel is dat de lezersaantallen per maand gepresenteerd worden en ik dit handmatig moet calculeren. Gelukkig was daar vriend Fred Timmermans die na flink zoekwerk met een ingewikkelde formule een macro ontwikkeld heeft, waardoor ik nu de eerste kwartaalcijfers van 2021 kan presenteren.

Hopelijk is het bovenstaande stiekem toch niet te technisch geworden......

First Lady
Diversiteit is een moderne kreet, waar vooral ministeries het voortouw moeten nemen. Bijvoorbeeld door meer vrouwen in topfuncties te plaatsen. Gezien de recente nieuwsberichten gaat dat niet zo snel als gewenst, maar bij LO&Sport doen we dat lang zo slecht niet als je weet dat we met Léonie van Lamsweerde, Lieske Dekkers en Lisa Keuken al drie sportieve commandanten hebben.  De drie L's.

Amanda Dekker is ook in de wolken!

En dan kunnen we nu bekend maken dat we het op Fitforaction.nl dus uitstekend doen. Amanda Dekker, first soldier, is met haar aanstelling en bevordering door Geert Suijlen het allerbest gelezen en daarmee onze eigen First Lady. Als je dan bedenkt dat ook 'mijn' nieuwe redacteur Claudia van Kleeff alweer met haar artikel uit 2019 over DBBO op de derde plek staat en dat nieuwe collega Evelien Kroot verdienstelijk net naast het podium staat, is nu wel overduidelijk aangetoond dat wij schitteren met diversiteit. 

Klik hier als je het volledige overzicht van de lezersaantallen wilt bekijken. Schrik niet van de uitmuntend goeie cijfers die we scoren. Ik ga met een opgewekt gevoel het Paasweekend in!

Publicatiedatum: 02 april 2021