Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

LOGISTIEK JUBILEUM:
HERMAN DEN UIL (40 JAAR DEFENSIE)

Door Paul Lindeboom

Het voelt als een eeuw geleden dat er tijdens een van de reorganisaties bij elke LO&Sportgroep een logistiek medewerker aan het personeelsbestand werd toegevoegd, om te zorgen dat de sportinstructeur zich op de ‘core business’ kon toeleggen. In de afgelopen jaren is de logistiek medewerker dé stabiele factor gebleken in een organisatie waar personeelswisselingen aan de orde van de dag zijn. Een 40-jarig jubileum is dan een bijzondere happening die we aangrijpen om deze functionarissen in the spotlights te zetten die ze verdienen.

Iets meer dan 40 jaar geleden zijn jullie in dienst gekomen. Van welke lichting zijn jullie, in welke plaats ben je opgekomen, voor welke functie werd je opgeleid en in welke plaats/kazerne heb je daarna je dienstplicht vervuld?
“Ik ben van lichting
79-5, opkomst in Appingedam. Opgeleid tot monteur wielvoertuigen, daarna naar Ermelo op de Generaal Spoor Kazerne bij 103 Legerkorps herstel compagnie 6 jaar Technisch Specialist geweest.

Wat is de mooiste herinnering aan je diensttijd?
Het samenwerken met de dienstplichtigen in die tijd, mannen van 18 t/m 30 jaar, geweldig!

Het voert te ver door om de hele 40-jarige carrière te belichten. Welke functie was in de afgelopen 40 jaar de mooiste (en waarom)?
De functies die ik heb vervuld, zijn monteur wielvoertuigen waar van 6 jaar als korporaal en 5 jaar als burger monteur, 17 jaar burger monteur KKW/VBDN (draagbare wapens en verbindingsmaterieel).
En tot nu toe 12 jaar bij de LO&Sportorganisatie en dit is toch wel de uitdagendste en de meest afwisselende functie die ik tot nu toe bij het Ministerie van Defensie heb mogen vervullen, en ik denk wel de mooiste.

We mogen de sport niet missen in dit interview. Welke sport(en) heb je in je gehele leven beoefend? Wat was je persoonlijke hoogtepunt of waren de hoogtepunten of opmerkelijkste ervaringen? Hoe ziet de sportieve beleving er anno 2020 uit?
Ik ben met 6 jaar op judo gegaan en heb daar tot mijn 11e opgezeten, ben daar tot mijn groene band gekomen. Van mijn 11e tot mijn 16e heb ik op turnen en op trampoline springen gezeten. Van mijn 16e tot mijn 45e heb ik op voetbal gezeten. Mijn hoogtepunt was wel het behalen van een 1e plaats met het trampoline synchroon springen bij een regionale springwedstrijd.
Tegenwoordig probeer ik toch 4 keer in de week een moment op de crosstrainer door te brengen, en zoveel mogelijk keren een potje te foamen (als de collega’s ook willen)
.”


Je bent nog (lang) niet met pensioen!! Maar zijn er al ideeën hoe je leven er over een paar jaar uit gaat zien als defensie verlaten moet worden?
Als mijn gezondheid het toelaat en de sportorganisatie wil mij nog 10 jaar van werk voorzien, dan zou ik graag mijn 50 jaar bij defensie vol maken. En daarna gelijk met pensioen gaan, dan ben ik 68 en hopelijk nog fit genoeg om van mijn oude dag te genieten. En mocht defensie dan nog een beroep op mij willen doen dan sta ik daar vast niet negatief tegen over…...”

Publicatiedatum: 23 september 2020