Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

BUCKELSKIËN ONTWIKKELEN MET JEFFREY BIGNELL

Door Jeroen van Dongen

De Ontwikkelacademie van Michel van Dongen blijft zeer gevarieerde activiteiten aanbieden. Eind januari 2019 konden de  lange latten uit het vet gehaald worden en een clinic Korte Bochten en Buckels gevolgd worden.

Op vrijdag 25 zijn we met 5 getalenteerde skiërs van de LO&Sportorganisatie samengekomen in het sneeuwrijke Valkenswaard voor de workshop ‘korte bochten en buckelskiën’. Na een prima ontvangst met apfelstrudel de baan op gegaan en onder leiding van oud-sportinstructeur Jeffrey Bignell flink aan de veter getrokken. Al na 5 minuten bleek ik minder talentvol dan ik zelf dacht. Jeff doet de oefeningen soepel voor en wij harken er vervolgens achteraan. Hij weet ons te triggeren met oefenstof net boven ons niveau.

Na enige tijd beginnen er wat kwartjes te vallen en gaat ons niveau geleidelijk omhoog. Jeffrey geeft ons vertrouwen en weet met de juiste aanwijzingen de vinger op de zere plek te leggen, zodat uiteindelijk zelfs de 40+ers de buckels door weten te komen. Al met al een leerzame en leuke middag gehad.

Jeffrey doceert


Publicatiedatum: 30 januari 2019