Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

PERSOONLIJKE RECORDS BREKEN

Door Ellen Laporte

Ellen fier in het midden

De woensdagavond had voor de redactie een verrassing in petto. Bij het bekijken van de uitslag van de NMK Obstacle Run – hier doen altijd zoveel collega’s (boven in de ranking) aan mee dat de uitslag behoorlijk trekt, ook op dagen dat er weinig tijd is – viel ineens het oog op de naam van Ellen Laporte. Vorig jaar nog wachtklikker op de LO&Sportgp RVS en bijna in opleiding tot LO&Sportinstructeur bij onze LO&Sportschool. Bijna, want…. ach, dat kan Ellen zelf beter vertellen.  

“Het feit dat ik met de Obstaclerun mee kon doen tijdens mijn KMS-periode komt voort uit een iets minder fijne gebeurtenis. Bij de een gaat deze periode zoals gepland, bij de ander niet helemaal. In mijn geval ging het ook niet volgens plan. De 2e week van mijn KMS opleiding brak ik mijn pols tijdens het graven van een ligsleuf (bij koude temp.). Een aantal weken later werd er besloten dat ik het Remedial in moest. Daar heb ik maximaal de tijd en ruimte gekregen om mijzelf weer volledig inzetbaar te krijgen. Het herstel ging dermate snel en goed dat ik vanuit de sport toestemming kreeg om mijn trainingsdag te mogen ruilen met deelname aan het NMK Obstaclerun. Uiteindelijk ben ik de maandag voor het NMK weer ingestroomd in de opleiding. Gelukkig bleef mijn deelname aan het NMK staan.

Aangekomen op locatie zag ik gelijk dat de start dit jaar op een andere locatie lag dan vorig jaar (toen heb ik deelgenomen als mixed koppel). Dit betekende dus ook dat de route anders zou lopen. Dat werd bij de start ook gelijk zichtbaar. Met uiteindelijk 9 dames in het startvak werd om 11:00 het startsein gegeven. Het eerste obstakel was direct een plons in het water met een stukje zwemmen. Niet veel later lagen Annemieke (2e plaats) en ik op kop. Daar waar ik wat voordeel had bij de obstakels had zij dat bij de afstanden daar tussen in. De eerste 2 a 3 km liepen we vrijwel gelijk. Aangekomen bij de 'modderheuvels' kon ik een stuk voorsprong pakken. Dit was ongeveer een halve minuut. En ja, ik bleef achterom kijken waar Annemieke ergens achter mij zat. Er volgden een hoop leuke, uitdagende obstakels. Waar ik mij gelukkig goed over/onder/doorheen kon bewegen.

Van vorig jaar wist ik dat er ook nog een hoge 'ramp' aan kwam, waarbij ik toen het voordeel had van mijn buddy. Ook deze zat er dit jaar weer in. De eerste keer heb ik het geprobeerd via het touw wat aan de muur hing, maar hier gleed ik net zo hard weer vanaf. In de poging erna heb ik het geprobeerd met een flinke aanloop. Dat lukte, met mijn vingertoppen hing ik aan de rand. Ik probeerde mijn been er op te zwaaien, wat tot 4x toe niet lukte. Optrekken wilde op dat moment ook niet. Uiteindelijk nog een zwaai en mijn voet lag er gelukkig op. Hierbij dacht ik mijn voorsprong kwijt te zijn, maar deze kon ik gelukkig behouden tot het einde van het parcours. Uiteindelijk eindigde Annemieke 2 minuten na mij.

Het was een leuk, afwisselend parcours op een mooie locatie. Van water tot modder, autobanden, monkeybars, heuveltjes, muren, 6kant platen en nog veel meer. Een goede voorbereiding en uitwerking vanuit de organisatie. Ik heb er van genoten en ik hoop volgend jaar weer deel te kunnen nemen.”

De uitslag van het NMK Obstacle Run kun je hier bekijken op de website van de Sportcommissie. Het misschien wel mooiste fotoalbum van het Sportkalenderjaar bekijk je hier.

Publicatiedatum: 21 september 2018