Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


EEN DAGJE UITWAAIEN IN SCHEVENINGEN

Door Beachvolleyballer Jasper Schout

Woensdag 26 augustus 2015, Scheveningen. Een mooie dag voor een sportieve strijd op  de stranden van Scheveningen.
Meer dan 40 teams hadden zich gemeld voor het  OMK Beachvolleybal. Een heel divers  gezelschap verzameld uit alle krijgsmachtdelen, onder hen een hoop bekende  sportinstructeurs en volleyballers, een typisch voorbeeld van hoe sport  verbroedert. De LO/Sportgroep JWF had zelfs  besloten om met hun gehele sportgroep 2 teams af te vaardigen en hun 'teamuitje'   hier te beginnen. Zelf was ik met meerdere teams afgereisd uit het mooie   Oirschot. Na de poule indeling en de organisatorische mededelingen vanuit de  Sportcommissie van het CLSK kon de strijd losbarsten. Al snel bleek dat er nog een  grote speler op het toneel was; 'De wind'. Deze gaf de bal vaker wel dan niet  een onvoorziene wending.

Aangezien er om de 7 punten van speelhelft gewisseld  werd, diende er continue geschakeld te worden als je niet wilde dat  jouw bal 10 meter naast de lijnen of in het net verdween.
Na een  leuke ochtendronde met poules van 5 a 6  teams werd er ‘s middags gekozen voor een knock-out toernooi. Voor  sommige teams een teleurstelling, aangezien die na de lunch na 1 wedstrijd  al naar huis konden.  Gelukkig waren de weeromstandigheden dusdanig dat  het ook geen straf was om vanaf de zijlijn of het terras de nog strijdende teams  aan te moedigen, waarvan het DHC (Defensie Helicopter Centrum) uit Gilze-Rijen de winnaar werd.

Al met al weer een mooie dag breedte- en misschien wel topsport.