Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


AFDALEN MET EEN KLEIN TOUWTJE

Door: Matthijs Mostert

In aanloop naar de 100 ste geboortedag van George Maduro, is bij mij het verzoek gekomen om de uitreiking van de Militaire Willems Orde, het aanbieden van de Biografie en het onthullen van 2 standbeelden, aan te kleden met een afdaling vanaf de Vuurtoren van Madurodam. Samen met Albert Odijk hebben we hier uitvoering aan gegeven.

In overleg met de programma manager zou het boek (de biografie over George Maduro) worden aangeboden door de schrijfster aan de nabestaanden van George Maduro. Het boek zou middels een afdaling van de vuurtoren worden doorgegeven aan een klein meisje, die op haar beurt het boek zou aanbieden aan de schrijfster. En de schrijfster zou het boek met een korte toespraak aanbieden aan de nabestaanden. In beginsel was hier een civiel bedrijf voor gevraagd, maar door de projectofficier werd terecht opgemerkt dat de LO/Sportorganisatie dit ook kon verzorgen en dat dit qua militaire exposure prima zou passen bij deze postume uitreiking van de MWO.

Na uitvoerig getest, gerepeteerd en doorgesproken te hebben, alles moest kloppen… ging ik middels een mariniersafdaling naar beneden met het boek en een paar meter boven de grond liet ik het boek aan een lint zakken. Het kleine meisje ving het boek op, knipte het lint door en gaf het op haar beurt weer door aan de schrijfster van de biografie.


Hierna volgde de overhandiging van de MWO door majoor Marco Kroon, en werden er na een kanonschot 2 standbeelden onthuld.

Zoals ik er op terug kijk een prima verlopen bijdrage van de LO/Sportorganisatie aan deze bijzondere gebeurtenis.

Publicatiedatum: 18 juli 2016