Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


ASSER TEAMBUILDING IN SCHEVENINGEN

Door Oscar Prins en Joost de Jong  

Oscar Prins: “Vorige week heeft de LO/Sportgroep van de JWF een teambuilding beleefd. Joost de Jong, de C van onze LO/Sportgroep gaf aan veel belang te hechten aan bezinning, plezier, passie en presteren.

De inhoud van de twee dagen was hierop afgestemd met de volgende activiteiten; deelname aan het NMK kampioenschap beachvolleybal in Scheveningen, bivakkeren, samen stappen, bijscholing MZV en het meedenken met drie presentaties.Presteren, plezier en passie kwamen naar voren tijdens het beachvolleyballen. De beide teams waren eerlijk tot stand gekomen door loting. Wat opviel, was dat door toeval alle individuele sporters in het zelfde team zaten. Maar ach, het was onze ‘solution’ en de sportgroep prestatie zou bijdragen aan ons ‘success’.

Het was mooi om te zien hoe prestatie gericht de sportinstructeur is. Naast presteren was de sfeer erg goed en hadden we dikke lol. De resultaten waren goede prestaties in de voorrondes. Met geen en 1 verloren wedstrijd gingen we vol goede moed de afvalrondes in. Helaas bleek al erg snel dat het niveauverschil met de tegenstanders te groot was.

Positief was dat we vanuit een ‘evaluation’, na afloop, konden vaststellen dat er wel success was maar dat er nog veel ruimte over was voor ‘growth’. Wel waren we positief over de wijze waarop we de sportgroep JWF op de kaart hadden gezet. Keurig in een teamtenue, zeer gedisciplineerd, vriendelijk naar de tegenstander en prestatie gericht waren onze uiterlijke kenmerken. Een prima marketing strategie.

Onze ‘solution’ was dat we volgend jaar kampioen kunnen worden wanneer we beter selecteren en van te voren gaan trainen.  

In de avonduren werd het nieuwe “Coin” reglement geïntroduceerd waarover verderop meer te lezen valt.
Door drukte en overige omstandigheden hadden we nog niet voldaan aan de bijscholing opdracht om het MZV nivo van de sportinstructeur naar een hoger plan te brengen. De oplossing om dit tijdens een teambuilding met 100% opkomst te plannen was prima. Onze MZV specialist, Anne Bouma, heeft ons op de hoogte gebracht van de laatste ‘innovations’ en door daadwerkelijk aan de bak te gaan in combinatie met observatie opdrachten werd ook dit moment een success.

Wat over bleef waren de presentaties. Deze waren niet afgestemd op de ingebouwde slaapdeprivatie in combinatie met een klein biertje van de afgelopen nacht. Gelukkig speelde dit voor de aandacht niet een hele grote rol. Tijdens de eerste presentatie van onze C werd duidelijk hoe het vernieuwde managementdocument er uit ziet met al zijn hyperlinks, e.d. De Hoofd Instructeurs mochten een presentatie geven over de ontwikkelmogelijkheden binnen de clusters. De presentaties gaven duidelijk weer waar de zwakke en sterke punten lagen en er werd in oplossingen gedacht. Ook werd er stilgestaan bij alle ‘innovations’, die voortvloeien vanuit ons professionele werken. Meten en weten in combinatie met TQR, TRIMP, hartslagzones en speed en agility en vernieuwde FMOTP’s waren onderwerpen die aan bod kwamen.  

Terugkijkend zijn we er als team sterker uit gekomen. Plezier, Passie, Presteren, zelfreflectie, ontwikkelen, communiceren en wat nog meer heeft ons als team verbeterd en zal uiteindelijk ten goede komen van ons product.”


Joost de Jong: “Tijdens de teambuilding van LO/Sportgroep JWF Assen, hebben de rode baret dragende LO/Sportinstructeurs op traditionele wijze de coin voor luchtmobiele sportinstructeurs ontvangen. Sinds de invoering van de coin werd deze traditie alleen door de luchtmobiele sportinstructeurs uit Schaarsbergen gevolgd. Vanaf nu sluiten de rode baret dragende sportinstructeurs uit Assen zich ook aan bij deze traditie. Aansluitend aan het in ontvangst nemen van de rode baret, krijgt de instructeur een halve liter bier voorgeschoteld met hierin de coin. Na het leegdrinken van het glas treedt de instructeur aan bij de groep van coin dragende luchtmobiele sportinstructeurs. Hij kan nu 24 uur per dag gecheckt worden. Wanneer een instructeur gecheckt wordt en hij/zij heeft de coin niet bij zich, moet hij zich 10 keer opdrukken. Wanneer hij de coin wel kan tonen, moet de checker zich 10 keer opdrukken.”