Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

NOORD WEST, OOST BEST

Door: René van Oost  

Ik ben René van Oost, 31 jaren jong en woonachtig in Ruinerwold met mijn vriendin Melanie.

Ruinerwold ligt in het Noorden van Nederland dichtbij Havelte, wat de meesten onder jullie vast wel kennen. Ben er geboren en getogen en hoop er nog lang te kunnen blijven.

Loopbaan:

Ik ben na de Mavo naar het CIOS in Heerenveen gegaan waar ik als hoofdvak mijn Trainer/ Coach 2 heb behaald. Mijn keuzevakken waren Engels en Sportmassage. Ook heb ik Tennis opgestart, maar helaas niet afgerond.

Na het CIOS ben ik verhuisd naar Groningen om aan de ALO te beginnen. Deze niet afgerond, en dus op zoek naar iets anders. Via de Banenwinkel en de sollicitatie ben ik in 2009 begonnen op de KMS.

Hieropvolgend de VTO-1 volbracht en mijn eerste plaatsing was op de JPK in Havelte. Lekker dichtbij huis en een fijne plek om te beginnen. Hier ben ik in eerste instantie instructeur geweest van 43 GNK en door de reorganisatie mocht ik nog 3 jaar in Havelte blijven, waarna ik instructeur werd van de B-cie van 44 Painfbat. In april ga ik naar ´t Harde om aan mijn volgende functie te beginnen.

Sporten:

Vanaf mijn 5 de voetbal ik al en doe dit nog steeds. Ik voetbal bij de vv Ruinerwold, dat uitkomt in de zondag 2 de Klasse K (Noord). Ik heb in de jeugd een uitstapje gemaakt naar Mvv Alcides om wat hogerop te voetballen en heb daar in de junioren Hoofdklasse en (toen nog) 3 de divisie gespeeld. Na een half jaar in de 1 ste klasse mee gedaan te hebben bij het eerste elftal heb ik gekozen om terug te gaan naar Ruinerwold.

Verder heb ik in mijn jeugd aan judo gedaan, getennist en heel even geturnd.

Met judo heb ik het gebracht tot de oranje band met de groene slip, bij de andere 2 sporten heb ik geen wedstrijden gespeeld.

Redacteur:

Ik ben redacteur geworden bij de Zandloper omdat het mij leuk lijkt om artikelen te schrijven die andere sporters raken. Dit hoeven niet altijd lange teksten te zijn, maar ook een kort, goed verhaal met wat humor kan voor de lezers al voldoende zijn, denk ik.

Verder hoop ik de lezer te kunnen boeien met interviews van unieke sporters of over evenementen die zijn geweest. Mochten jullie daarom iets meegemaakt hebben of juist iets gaan meemaken en lijkt het je leuk om dit vast te leggen, stuur mij een mail (r.v.oost@mindef.nl) en hopelijk kunnen we er een mooi verhaal van maken.

Afsluitend hoop ik op een fijne tijd bij de redactie en dat jullie mijn artikelen met veel plezier lezen.