Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

'AFSCHEID' VAN HENNIE KENNIS

Door Henri van der Linde i.s.m. William Verploegen

Op vrijdag 9 november nam Hennie Kennis in Oirschot afscheid van zijn militaire loopbaan. Dat deed hij op een bijzondere wijze, voordat het ’s middags tijd was voor de officiële receptie had hij van Jan van de Dool toestemming gekregen om een Adventure Race evenement te organiseren. Laagdrempelig, ook voor minder goed ter been zijnde collega’s zou het kunnen parcours afgelegd moeten kunnen worden. Pure sportpromotie.
Henri van der Linde tekende als directe chef de onderstaande afscheidswoorden op, William Verploegen was een van de vele deelnemers aan de Adventure Race.


William: “Tijdens het afscheid van Hennie voor het eerst kennis () gemaakt met een Adventure Race. Met 18 koppels tezamen gingen Rob Burgers en ik de ‘strijd’ aan (er is altijd strijd als LO&S collega’s aan een activiteit deelnemen) in deze race. De race was opgebouwd in loop- en fietsactiviteiten waarbij je middels verschillende oriëntatie punten van locatie naar locatie moest. Meerdere soorten kaarten werden hiervoor gebruikt. Onderweg stond het vrij in welke volgorde je de posten aan moest doen. Enkel de VP (verplichte posten) was een voorwaarde om kansrijk te zijn voor een ereplaats. Winnaar zou degene zijn met het binnenhalen van de meeste posten in combinatie met de verplichte posten, en uiteindelijk de totaaltijd. Tijdens de race merkten we dat er koppels waren die deze activiteit als kennismaking gebruikten naast de koppels die er ‘vol’ voor gingen. Tot deze laatste categorie behoorden wij ook. We gingen er vol voor. Tijdens de looproutes hadden we de posten in een hoog tempo gevonden. Daarnaast ging het fietsen op de mountainbike zelden met een gemiddelde onder de 32 km per uur. We wisten dat we niet de beste oriënteerders zouden zijn, maar dat we dit moesten compenseren door volle bak gas te geven. De drive was zodanig hoog dat we in die 3 uur en 45 minuten niet eens de tijd hebben genomen om wat te eten...
Het resultaat was er dan ook naar. Tijdens de prijsuitreiking werden we verrast met een eerste plaats. Los van deze opsteker vond ik het een superleuke activiteit die Hennie samen met Jaco en Harald georganiseerd hebben. Dit smaakt zeker naar meer.”


Henri: “Hennie was iemand die altijd opzoek was naar vernieuwing en datgene wat er in onderwijsland gebeurde. Zowel met de opgedane kennis tijdens het bezoek aan symposia als ook met datgene wat hij vond tijdens het afspeuren van het Internet: iedere keer probeerde hij aan de opleidingen die wij als LO&Sportorganisatie verzorgen zo goed mogelijk invulling te geven. Vernieuwing en meegaan met de huidige tijd was daarin een pré.
Voor alle tijd die hij daardoor niet aan zijn thuissituatie kon spenderen, kreeg natuurlijk zijn vrouw José een mooie bos bloemen namens BOTO.
Ook overhandigden de collega’s hem een boek, een spannende thriller, zodat hij straks in zijn vrije tijd ook eens ff iets voor zichzelf kan lezen.

Als laatste kreeg Hennie iets wat echt bij hem hoort. In zijn uitnodiging stond nl. dat je niets mee hoefde te nemen, geen enveloppe of een flesje wijn. Maar dat het beter was als je er gewoon zou zijn.

Dat klopt inderdaad, want Hennie houdt eigenlijk als echte Limburger natuurlijk veel meer van bier. Daarom kreeg hij een mooie doos bier met een groot glas erbij zodat hij heerlijk kan gaan genieten als hij aan het lezen is in zijn boek.

Normaal vindt dan iedere leidinggevende het jammer dat iemand weggaat echter in dit geval overheerst er alleen maar een goed gevoel intern BOTO. De opvolger van Hennie, Max Sibbald, die zit inmiddels al op zijn stoel en is al druk aan de slag terwijl Hennie vanaf 1 december weer opnieuw gaat werken bij BOTO maar dan als burger. Zo kunnen we gelukkig gebruik blijven maken van zijn enorme gedrevenheid en KENNIS!”


Publicatiedatum: 02 december 2018