Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


DAT HEB JE GOED BEKEKEN!

Door: Paul Lindeboom

Januari 2017. De voorspelbare Top200 is voorbij, het Sportgala (waar een turnprestatie op dezelfde weegschaal gelegd wordt als 10km openwaterzwemmen en windsurfen) gelukkig ook. Het is nu tijd voor de eerlijkste ranglijst die er bestaat, de best gelezen artikelen op de website van de Vrienden van LO&Sport!

Google Analytics
Na een paar maanden live te zijn geweest in de nieuwe look & feel, wisten we eind januari de applicatie Google Analytics aan onze website te koppelen, waardoor het nu mogelijk is lezersaantallen te bekijken en te beoordelen. Ik ben behoorlijk in mijn nopjes dat bij het opvragen van de beste 100 items deze allemaal, op slechts een na, ook allemaal 100 keer of meer bekeken werden. Bizar dat de enige die het niet redde het “Eerbetoon aan Johan Cruijff” was, terwijl het dieptepunt van het te vroege overlijden van onze Nederlander van de Eeuw zelfs tijdens het Sportgala nog een publiekstrekker pur sang was.


Belangrijke Bijrol Brouwer
Wat een bizarre overeenkomst is het, dat het absolute ‘hoogtepunt’ van de website in 2016 ook al een dieptepunt was? Een van de zwarte bladzijden die later in het Geschiedenisboek geschreven zullen worden, over bijzondere gebeurtenissen die plaats vonden tijdens Jan van den Dool’s bewind, heeft tot gevolg gehad dat het door Gertjan de Brouwer geschreven artikel “Unieke prestatie Robert Basters” het meest, 1884 keer, gelezen werd in 2016. De moord op Dolly Basters-Hanssen lokte het tot sensatie aangetrokken publiek en journaille in grote getale naar onze website. Zou Gertjan, ons toenmalige Hoofd sectie Ondersteuning en zelf ook een zeer verdienstelijk pistoolschutter, ooit enig moment gedacht hebben dat de meegestuurde foto van Robert later, opgesmukt met de welbekende zwarte balk over de ogen, de Telegraaf en AD zou ontsieren?

Nee, dan verkeert Gertjan momenteel als Stafofficier Communicatie bij 11 Luchtmobiel in beter gezelschap, want het artikel waarin een van onze top HI’s, Michiel Twigt van de LO&Sportgroep Oranjekazerne een zeer belangrijke bijrol speelde, was met 987 hits een verdienstelijke derde. Het artikel waarin Michiel de GTST-acteur Everon Jackson Hooi vakkundig afkneep verscheen het eerst in het blad #One, dat ons toegespeeld werd door ……. Gertjan de Brouwer. Over belangrijke bijrollen gesproken.

De Pen van Joyce tweede
Hoeveel lezers de allereerste Pen van bedenker André Wijnberger trok, zal onbekend blijven want zag het eerste daglicht op onze ‘oude’ website. Maar dat de rubriek, die vroeger een aantal jaren in een ietwat andere vorm een vast onderdeel van de Zandloper vormde, een belangrijke pijler van de website is blijkt uit de 1056 lezers die Joyce Zappeij weer tot de stralende ster maakte die zij ook in haar Ermelo-tijd al was. Tja, als je aan kickboksen doet vind iedereen je leuk en lief.
Joyce bevond zich overigens in goed ander vrouwengezelschap. Het interview met TGTF-Fieldlabmedewerkster (en toptriatlete in Rik van Trigt's team) Andrea Jochems, survivalspecialiste Ilona Roosien, vrouwentrainer Jenine Binnendijk en de viszaak van Ria Kuijpers eindigden allen zeer hoog.

Andere oud-collega’s
Een groot voordeel (voor de redactieraad) van de digitale vooruitgang is het makkelijke contact met vele collega’s die ooit werkzaam waren voor de LO&Sportorganisatie. De Dienstvakdag is nu niet meer het enige moment om over vroeger te bomen. Elke maand is wel met een of meer oud-collega’s mail- of telefonisch contact, wat resulteert in snelle correspondentie en sterk geschreven artikelen en interviews. Met zeer hoge lezersaantallen op naam van Ferry Holierhoek, Marien van den Eijnden, Piet Paul, Peter Janssen en Nico Spierenburg. Waarmee alle voorkomende categorieën als ‘LO&Sport verlaten’, ‘FLO’, ‘gepensioneerd’ en ‘werkzaam buiten LO&Sport’ genoemd zijn.

Activiteiten
In de lijst van de beste 100 items prijken gelukkig veel activiteiten die de Stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport probeert te ontplooien. De Dienstvakdag vormt (terecht) de absolute eye-catcher, ondanks dat onder de 931 lezers ook een flink aantal (oud)collega’s zullen zijn die meerdere keren de pagina bekeken hebben. Maar voor de straks bijna volledig nieuwe LO&Sportgroep Bernhardkazerne een hoopgevend aantal om op 14 september de 14e Dienstvakdag te organiseren. Waarmee we in 2017 een hoogtepunt weer tot een echt hoogtepunt kunnen laten uitgroeien. Logisch, zou Cruijff zeggen. Maar was zijn hoogtepunt, de afscheidswedstrijd tegen Bayern München, toevallig toch een dieptepunt?

Klik hier voor een totaaloverzicht van de best bekeken pagina’s op de website, incl. de gemiddelde leestijd.

Publicatiedatum: 02 januari 2017