Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

PROFESSIONEEL TRAINEN OP HET PLEIN IN DEN HAAG

Door Henri van der Linde

De complete opstelling van alle DTCS apparatuur

Op woensdag 10 januari 2018 is tijdens de Bestuurstafdag in Den Haag vanuit de Stuurgroep Professioneel Trainen een infostand van het Defense Training and Coaching System (DTCS) ingericht en bemand. Kap Bart Steenge, Aooi b.d. Hans van Leeuwen en Maj Henri van der Linde hebben i.s.m. medewerkers van Technogym (René Schenkel en Rik van Es) laten zien hoe het DTCS werkt en hoe de inhoud van de Defense Training Library (DTL) toegepast wordt in het systeem.

De Bestuurstafdag, die aansluitend plaatsvond op de Nieuwjaarstoespraak van de Minister van Defensie, bestaat uit 2 elementen.

Adaptieve krijgsmacht
Enerzijds om in workshops, voorlichting, lezing, etc. de medewerkers van de BS mee te nemen in alle nieuwe ontwikkelingen die binnen en buiten de organisatie spelen (en de nieuwe defensienota), denk aan adaptieve krijgsmacht, cyber, special forces en investeren in mensen. Informeren en kennisdelen eigenlijk. Het tweede element bestaat uit een marktplaats door de hele Plaza van de BS waarin de medewerkers ( de hele dag of tussen de workshops door) nuttige, interessante - en als het kan ook op een leuke en interactieve manier - informatie kunnen krijgen en “saamhorig” kunnen zijn onder het genot van een hapje en drankje.

Hans van Leeuwen en Bart Steenge informeren "de beslissers".

Bodycompositiescan
In de stand van de LO&Sportorganisatie werd het gehele DTCS getoond en werd uitleg gegeven over de toepasbaarheid ervan. Om langslopende mensen geïnteresseerd te krijgen, kon men op de Tanita bio-impedantiemeter gaan staan om uiteindelijk een print van de eigen bodycompositiescan mee te krijgen. Ook was er via de Unity Self zuil en de groepsoplossing van Teambeat de HF zichtbaar op een scherm wanneer men op een van de fietsen ging zitten.  

Al met al een succesvolle dag waarbij het DTCS veel aandacht heeft gekregen en waarbij vele beslissers een praatje kwamen maken en geïnteresseerd waren in het systeem.

Publicatiedatum: 15 januari 2018