Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


DE PEN

AFLEVERING 8: HENNIE KENNIS

Anthony bedankt voor ‘‘de Pen’’ en voor het onderwerp: Airbrush! Een techniek waarbij verf door middel van luchtdruk (compressor) op een object wordt aangebracht, dit kan variëren van motoren tot bodypainting. De techniek is hetzelfde als het spuiten met een spuitbus verf, alleen geeft de airbrush meer controle over de hoeveelheid verf en lucht die men wil gebruiken. Een airbrush komt in verschillende soorten en maten voor waardoor deze zowel geschikt is voor het grovere werk als detail werk. 

Na een aantal jaren met het grovere werk bezig te zijn geweest, bijvoorbeeld met het schilderen van carnavalswagens, kwam ik er tijdens het spuiten van details op de wagens achter dat de spuitbussen vaak te grof waren. Na wat zoeken kwam ik bij een cursus Airbrush in België terecht.

Hier ben ik in augustus 2012 begonnen met de opleiding voor Airbrusher, begonnen met de basistechnieken, beheersen van het airbrushpistool, kleurenleer en driedimensionaal spuiten. Dit allemaal beoefend op opdrachten zoals bovenaan in het stuk.

In het 2e jaar heb ik een aantal speciale technieken aangeleerd gekregen zoals vlammen spuiten, chroomspuiten, glas en marmer imitatie en dit op diversen materialen. 

Voor mijn examen heb ik een snowboard gepimpd met als thema Metal look en Avatar en daarmee heb ik na 2 jaar de opleiding afgesloten.

Het Airbrushen is een hele leuke hobby die door het jaar heen een plaats krijgt tussen het golfen, oriënteren en vliegvissen. Het is daarom ook dat ik er nooit aan begonnen ben om het voor betaling te gaan doen maar als ik een leuk idee heb dan bied ik mijzelf aan om iets te maken en daarvan staan er nu drie in de wachtrij. Ik ben voor Stef Driessen een frame aan het spuiten met als thema 13e brigade en voor Kim van Keulen staat er nog een steenbok op een houten boomschijf te wachten en de derde wachtende heeft een familiewapen tegoed.

Bij deze wil ik graag Wil Alards uitdagen om een stuk te schrijven over oriëntatielopen waar je hem waarschijnlijk midden in de nacht voor wakker kunt maken.

Publicatiedatum: juni 2015

Alle eerdere afleveringen van De Pen, waaronder louter actief dienende en voormalige LO&Sportinstructeurs, vind je op deze pagina.