Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 


HET KIJKT TOCH ANDERS ALS ER IETS OP HET (TOUR)SPEL STAAT

Door: Philip Steverink

Superboerenpoule

Persoonlijk ben ik gek op poultjes of weddenschappen. Om eerlijk te zijn, lopen er nu nog al niet wat: Scorito Voetbal Eredivisie, Superboeren poule, Formule 1, Motogp, de Wielerpoule AD en het LO&Sport Tourspel. Zolang er wat op het spel staat, kijkt en beleef je het anders.

Zo begon ook het LO&Sport Tourspel, Paulus Lindeboom was zich al druk aan het voorbereiden / inlezen / het volgen van de Giro en het Critérium du Dauphiné om zijn favorieten Valverde, Contador & Quintana te selecteren voor zijn winnende formatie. Dit was voor mij de ingang om dit vuurtje eens flink op te gaan stoken in samenwerking met Joost de Jong. Na een selectie van sprinters en wat klassement rijders is het afwachten wat er gaat gebeuren. Om er toch een klein prijsje op te zetten, besloten we om te spelen voor 2 repen chocolade naar keuze. Wie van ons 2en het hoogste eindigt in de poule wint de 2 repen chocolade.

De Tour nadert zijn begin, nog een laatste bericht en we zijn los. Dag 1: tijdrit Tour de France. Een tijdrit in natte omstandigheden, Max Verstappen is er beter in maar dat er zoveel leed en uitval zou zijn had ik niet verwacht. Valpartijen en buikschuivers, Pierre van Hooijdonk zou het (in zijn glorie jaren) niet beter gekund hebben. Wat had ik een glimlach toen Valverde in de eerste tijdrit vol de dranghekken invloog. Niet voor de sporter want dit gun ik niemand. Maar die repen chocolade waren me het al waard geweest om het gezicht van Paul te zien na deze vreselijke valpartij. Weg poule, weg favoriet, weg chocolade. Ik kon het ook niet laten om direct een app te sturen met de tekst: “Gvd, sneu voor die jongen, dit gun je niemand. Succes met je poule.”

Tadatada

Maar wat is dit een mooie periode. Einde werkdag naar huis de radio aan en het welbekende deuntje komt uit de speakers. Tadatadada, Tourflits, en daar gaan we weer en we maken ons op voor de laatste kilometers. Wat een overmacht en geweld om na zo'n 200km nog ff zo hard te sprinten. Maar zoals bij elke etappe is het na de finish snel kijken wat het resultaat van de dag was. Want het kijkt toch anders als er wat op het spel staat.

Dat ik uiteindelijk gewonnen heb, is geluk, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb genoten van de Tour, er was strijd, spanning en passie zoals het hoort. Maar ook veel leed, misschien wel teveel maar wat gebeurd is, is gebeurd. De prijs (het wielershirt van een ploeg naar keuze) zal ik na mijn vakantie gaan uitzoeken. De chocolade, wit met crunch, kan besteld worden. Hahahahaha, op naar de volgende poule. Scorito Topcoach Eredivisie. Misschien een mooi vervolg op een geslaagd evenement. Paul bedankt voor het initiatief en de chocolade. Hahahahah.

Publicatiedatum: 27 juli 2017