Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

EINDSTAND VAN HET TOURSPEL 2020

Door Paul LindeboomIn de strijd om de Wisselbokaal van het LO&Sport Tourspel presenteren we op de twee rustdagen en de zondagavond na afloop van de finish in Parijs telkens een tussen- of eindstand. De collega's van de RVS hebben het de organisatie heel makkelijk gemaakt.

RVS domineert op alle fronten
Mark Hendriks en Margo Machielsen lijken beide de strijdwijze van gele trui winnaar Tadej Pogacar gekopieerd te hebben. Bij de mannen ging Ruud Jacobi vlak voor het weekend echter voor de bijl (en Mark gaf de leiding niet meer uit handen), Léonie van Lamsweerde ging pas bij het opmaken van de eindstand onderuit. Slechts 1 luttele punt na drie weken wedstrijd, bijna net zo zuur als het verdict voor de Jumbo-Visma ploeg.
Nader 21/09: gelukkig is de organisatie niet onfeilbaar en komen toch net niet alle prijzen in Oirschot terecht. Margo had weliswaar 1 punt voorsprong, maar de eindafrekening zat daar nog niet bij (de punten voor het scoren in de eindstand in de 4 klassement voor geel, groen, bollen en wit). Daarmee kwam Léonie toch boven Margo te staan.

Wisselbokaal
Voor het opmaken van een eindstand voor de Wisselbokaal kon de organisatie de energie sparen. Met op 1 Mark Hendriks, op 3 Rik van Geffen en 4 Swen Bouhamed is het overduidelijk dat ook deze Wisselbokaal weer in Oirschot terecht komt. Of feitelijk juister: daar blijft staan.

Prijzen
In de header zie je drie boeken. De columnist van de Volkskrant', Bert Wagendorp ook auteur van het bekende en verfilmde boek Ventoux, schreef de inmiddels bestseller Hoe Sagan mijn geliefde verleidde, deze valt in handen van Mark Hendriks.
Het is voor de hand liggend dat de biografie van Leontien van Moorsel, de zeer succesvolle wielrenster, ten deel valt aan de meest succesvolle vrouw in het Tourspel: Léonie van Lamsweerde.
Om niet alle prijzen in Oirschot te deponeren, is het boek 50 Iconen, Het mooiste uit de Koers, via loting gevallen op nummer 18. Die positie veroverde Johan Bouman in de eindstand.


TUSSENSTAND 2 VAN HET TOURSPEL 2020

Door Paul Lindeboom


Mark sterk geklommen op de tweede rustdag, en uiteindelijk op het eind totaalwinnaar.


In de strijd om de Wisselbokaal van het LO&Sport Tourspel presenteren we op de twee rustdagen en de maandag na het finishen in Parijs telkens een tussen- of eindstand. Nu, vlak voor de bergetappes in de Alpen, de tweede tussenstand.

Krachtsporters domineren
Ook de tweede week was voor de hardcore fietsfreaks niet de allerleukste. Degenen die pretenderen verstand van wielrennen te hebben - hoe ouder hoe meer verstand... - staan nog op een straatlengte achterstand. Vorige week al Olympisch gewichtheffer Ruud Jacobi (en nog steeds fier bovenaan) en nu heeft langzaam maar gedecideerd Mark Hendriks (RVS) een podiumplek in bezit genomen. Met zijn tweede plaats zorgt hij er tevens voor dat in de strijd om de Wisselbokaal de RVS ook bovenaan blijft staan.

Maar..... de rode baretten van de GHK zijn mannen van de lange adem en komen naderbij. De topklassering van Ruud Jacobi doet een flinke duit in het zakje, maar de hoge klasseringen van collega's Frank Schoenmaker - hij begint er ook verstand van te krijgen, want andere jaargangen ook al in de hoogste regionen - en Tom van Zundert zorgen er voor dat de voorsprong van de RVS geslonken is naar nog slechts 56 punten.
Ook de mannen uit Vught (BRK) doen het niet gek, maar het lijkt een strijd tussen de eerder genoemde sportgroepen te gaan worden. Of doen de Alpen wonderen??

Bij de individuele dames wel een wisseling van de wacht, want Léonie van Lamsweerde haar dertiende plek van vorige week heeft inderdaad geen geluk gebracht en is gezakt als de onderbroek van mijn opa. Margo Machielsen - ja, ook al van de RVS - staat wel maar 1 puntje voor op de matron van de GMK.

Klik hier voor de tweede tussenstand voor de Wisselbokaal.


TUSSENSTAND 1 VAN HET TOURSPEL 2020

Door Paul LindeboomIn de strijd om de Wisselbokaal van het LO&Sport Tourspel presenteren we op de twee rustdagen en de maandag na het finishen in Parijs telkens een tussen- of eindstand. Nu, na afloop van de bergetappes in de Pyreneeën, de eerste tussenstand.

Voetballers domineren
De eerste week was voor de hardcore fietsfreaks niet de allerleukste. Collega's als Henk Buimer en Kees Visserman stonden in de eerste dagen fier bovenaan, zelfs na de eerste bergritten. Het leek in het tweede deel van de week leuker te worden door de 'krachtige' demarrage van Ruud Jacobi die de twee mannen uit de Regio Noord inhaalde alsof ze stil stonden. Kijk echter in de Facebook-fotoalbums van Ruud en je komt tot de ontdekking dat deze Olympische gewichtheffer dus ook uit de voetbalwereld afkomstig is. Om deze intro toch een prettig karakter te geven, zorgt de hoge score van Ruud er wel voor dat de LO&SGP Groot-Heidekamp op een mooie tweede plaats in het tussenklassement staat.

De grote deelname vanuit de LTK en de GSK heeft helaas niet kunnen verhinderen dat de RVS alweer aan de leiding gaat. Weliswaar nog tussenklassement en het echte hooggebergte moet nog komen, maar Mark Hendrik, Rik van Geffen en Swen Bouhamed staan alledrie strak rond de vijfde plek gebivakkeerd.

Damesstrijd
Aangezien het dit jaar voor het eerst is (door de steeds groter groeiende individuele deelname) dat de dames strijden voor een eigen eerste prijs in het individuele klassement, maken we jullie daar hier ook nog op attent. We hopen niet dat het voor Léonie van Lamsweerde ongeluk brengt, maar van de precies 100 deelnemers - het account van 'Vrienden van LO&Sport doet voor spek en bonen mee (bevat slechts Nederlandstalige namen in de lijst) - maar zij staat met 403 punten op een keurige 13e plek en een top-10 plek tussen de kleppers lonkt. Haar voorsprong op nummer 2, burgersportinstructeur Margo Machielsen van de RVS is een goeie 20 punten. De overige dames (Tessa van Kesteren, Leyla Brouwer en Femke van Wijk) moeten hopen dat hun berggeiten de komende weken goed gaan scoren.

Tussenstand 1
Klik op de bovenstaande foto van Ruud Jacobi - jammer genoeg was er geen foto van hem te vinden op de enige echte tweewieler - en je krijgt de tussenstand in een pdf bestand voor Adobe Reader. Wel noemenswaardig dat Ruud tde laatste drie gele trui dragers (Alaphilippe, Yates en Rogliz) in zijn lijst heeft staan.

Publicatiedatum: 06 september 2020DE W5H VAN HET TOURSPEL 2020

Door Paul Lindeboom

In moderne commandovoering, projectorganisaties, werkgroepen en software-ontwikkeling wordt vaak gebruik gemaakt van de W5H methode. Het LO&Sport Tourspel 2020 vanaf heden ook.

Wie
Alle vrienden van het dienstvak LO&Sport, alle actief dienende sportinstructeurs van sportgroepen, al het stafpersoneel, al het buiten de organisatie geplaatste personeel, alle bd'ers, FLO'ers en gepensioneerden die ooit bij LO&Sport gewerkt hebben. We zouden bijna kunnen stellen: wie niet?

Waarom
Omdat de Tour de France wereldberoemd is in maar ook buiten Frankrijk en een aan dat evenement gekoppeld Tourspel anno 2020 niet meer weg te denken is.
Omdat Henk Buimer (beste individuele mannelijke deelnemer en overall nummer 1), Femke van Wijk- van Tilburg en de LO&Sportgroep RVS uit Oirschot dringend een opvolger nodig hebben.

Wat
Het LO&Sport Tourspel is in 2016 bedacht en wordt uitgevoerd door de redactie van www.fitforaction.nl namens de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport. Heeft vanaf het allereerste begin een groot deelnemersaantal en wordt inmiddels al gevraagd de link van het nieuwe Tourspel nu eindelijk bekend wordt gesteld.

Wanneer
Vanaf nu, maar uiterlijk voor zaterdag 29 augustus 12:00 uur, kun je 12 wielrenners in je eigen poule opstellen. Die krijgen dagelijks punten in elke gestreden etappe als ze in de top-10 eindigen. Daarnaast krijgen je renners dagelijks punten als ze in het tussenklassement de gele, groene, witte of bollentrui bezitten.
Na drie weken worden er punten toegekend aan de eerste 20 renners van het algemeen klassement, de eerste 3 plaatsen van het sprintersklassement, de eerste 3 plaatsen van het jongerenklassement en tenslotte ook de beste drie klimmers in het bergklassement. De strijd om de gele trui is in dit spel dus ook de belangrijkste onderdeel.

Waar
Op de website van www.tourploeg.nl hebben we, net als alle voorgaande jaren, een apart deel aangemaakt voor het LO&Sport Tourspel 2020.

De LO&Sportgroep RVS heeft de laatste 2 edities gewonnen. De LTK en de GSK gingen hen voor. Wie wint in 2020??

Hoe
Door deze link aan te klikken en je aan te melden met je mailadres. Je strijdt in eerste instantie voor de individuele prijs van de beste man of de beste vrouw. Van elke sportgroep of stafeenheid worden de beste 3 resultaten getotaliseerd voor de strijd om de Wisselbokaal. De bd'ers/flo'ers/gepensioneerden worden eveneens gegroepeerd, indien zij winnen wordt de wisselbokaal in de Traditiekamer geplaatst.

Publicatiedatum: 21 augustus 2020