Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

GOLFDAG VERSLAG:
VRIENDEN VAN DE SPORT ACTIEF IN AFFERDEN

Door Alexander Keulemans
Alexander stijlvol op het NMK Golf in 2014.


Een van de zeer goed lopende activiteiten die onder de vlag van de stichting Vrienden van het dienstvak LO&Sport worden georganiseerd, is de Golfdag. Een activiteit die steeds meer een gemêleerd gezelschap van jong en oud, actief dienend en FLO, aantrekt. Alexander Keulemans, nog niet zo lang geleden met FLO vertrokken en normaliter in wieleroutfit gehesen - hij beklom de Alp d'Huez al eens zesmaal samen met de topofficieren van Staf CLAS - brengt verslag uit.

WAT ER AAN VOORAF GING: onder het genot van een mooie stralende zon en koffie met vlaai kwamen in dit geval 18 Vrienden van het Dienstvak LO&Sport na een al dan niet lange reis (zelfs uit Florida) op vrijdag 30 augustus bijeen op de 18 holes golfbaan in Afferden. Ja, natuurlijk voor de gezelligheid maar ook om DE sportieve strijd aan te gaan tegen de golfelementen die er waren: competitieve gerichte (in)directe tegenstanders, het maken van de juiste keuzes bij het nemen van de waterhindernissen en de verscholen bunkers, de verloren ballen zien terug te vinden, de mentale druk en niet te vergeten gaan voor de hoogste eigen eer!

W-UP: de deelne(E))m(ster)ers kregen allemaal 3 ballen aangereikt, hiermee moest volgens de gastvrije organisator, Emiel Klaassen, en de aimabele wedstrijdleiding, René van Stokkem, voorkomen worden dat de vlucht van de bal gemanipuleerd werd. MUST SEE de weblink https://youtu.be/KIZogSzEoi4
Klokslag 12u was de golfaftrap voor de eerste flight, de gemiddelde duur van het doorlopen van de baan; 5 hele uren.

Kasteel op de green

AFGELEID: Op de mooie doch zeer pittige en lange golfcourse werd ondanks de focus onderweg menig maal ‘iets’ speciaals gespot: konijnenholen waarbij bijna de beide enkelbanden werden afgescheurd, kasteel Bleijenbeek, verkleedpartijen, wild wat zijn territorium aan het afbakenen was, maar ook ballen die plots links en rechts uit de flank gingen waarop spontaan -op een van oudsher natuurlijke manier- dekking werd gezocht.

DE GEDROOMDE WINNAAR: in beeld (zie foto) en met geluid https://youtu.be/zj4MMfcWYhM op ons eigen Youtubekanaal.  

#DE 3e HELFT: verliep ook volgens het golfetiquette/protocol; proces (waar het aan lag) - en productevaluatie (prijsuitreiking best-man, nearest en longest, etc.) , daarnaast voor de liefhebbers na de entree; kip, vis of pasta naast gezonde nadorst. Het was al met al goed vertoeven en daarna afscheid nemen.

ORGANISATIE; jullie zijn zeer bekwaam, dank jullie wel!

DE LAAGSTE DREMPEL: nog geen lid van het Dienstvak LO&Sport? Wel burger of (ex-) militair en zin en of interesse gekregen na het lezen van bovenstaande artikel? Wacht dan niet langer en kijk op de website en word nu lid voor slechts 5 Euro per jaar. Opgeven is in dit geval wel een optie! Kijk voor meer informatie à http://www.fitforaction.nl/Over-ons/Vriend-worden/

Publicatiedatum: 04 september 2019

De organisator (li) en de winnaar (re)


Aanvulling van de redactie
:
Jan Joosen heeft zich bereid verklaart de Golfdag 2020 te organiseren. De voorlopige datum is gesteld op 28 augustus 2020. Emiel Klaassen stelde de uitslag van de Golfdag 2019 beschikbaar: Jan van den Dool winnaar met 32 ptn, Jan Joosen werd tweede met 28 ptn, maar was beter op de laatste 9. Raymond Bernard had ook 28 ptn, maar werd derde en was beter op de laatste 6. Peter Vriesema had eveneens 28 ptn maar eindigde als vierde. Was dus een close-finish om op het podium te staan.