Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 
 
 
 


TOURSPEL - EERSTE TUSSENSTAND

Door: Paul Lindeboom


Nadat er vorig jaar 39 (oud)leden van de LO&Sportorganisatie streden om zowel de individuele prijzen als de wisselbokaal, mogen we deze tweede jaargang liefst 58 deelnemers verwelkomen in het LO&Sport Tourspel. Wat een succes!!

LTK
Een van de grootste veroorzakers daarvoor is de LO&Sportgroep LTK uit ’t Harde, die aangespoord door het niet aflatende enthousiasme van kersverse sergeant-majoor Hans Feenstra voltallig deelnemen aan onze Tourpoule, incl. stagiairen. Bijna logisch dat je met 10 man sterk na het eerste weekend op de gedeelde eerste plek staat. Wat overigens voor het grootste gedeelte op het conto van good old Jan Bult komt te staan, die op het forum zelfs nog gewaarschuwd had: “Mannen, pas op, in Assen won ik ooit eens het tour spelletje omdat Hans Feenstra mij op vrijdag berichtte dat ik nog een team op moest geven. Ik internet op en renners gezocht. Bedankt nogmaals, Hans. Ik geloof dat ik toen 150 euro heb gewonnen.”

Klasbak Kittel


Het is zoals gesteld wel een gedeelde eerste plaats. Ook de sectie Bedrijfsplannen van de Staf en de Gen Spoorkazerne (KMS) uit Ermelo hebben na de eerste twee etappes allen 232 punten. In totaal strijden 12 groepen om de felbegeerde wisselbokaal.

Volleyballogica
Er is uiteraard ook een individuele strijd. Helaas moet geconstateerd worden dat Johan Bouman weer heel hoog staat, de man die vorig jaar de grootste mond had om het Tourspel te gaan winnen en dat nog bijna waarmaakte ook. Op zich is een grote mond niet erg, maar wel als die bij het lichaam van een volleyballer hoort. Een campingsporter die verstand van wielrennen lijkt te hebben.
Johan heeft met tijdritkampioen Tony ‘Pantzerwagen’ Martin zaterdag flink gescoord en zondag met sprinters Kittel, Demare en Cavendish behoorlijk uitgehaald. Gaat zeker met de vlakke etappes in de eerste week de komende dagen nog flink demarreren.

Der Tony


Limburgse Jager
Opvallendste naam In de lijst van deelnemers is die van Soldado de infanterí Los cazadores de Limburg. Daar blijkt na diverse naspeuringen geen carnavalsvereniging achter schuil te gaan, maar sportinstructeur in opleiding Leandro de Neef van de RVS. En na nog meer naspeuringen blijkt Soldado Leandro de enige deelnemer te zijn die niets verwacht van Christopher Froome en diens naam niet opgevoerd heeft binnen zijn 12 renners. Was dat een bewuste actie of een flinke uitglijder? “Froome gaat deze week al uitvallen is mijn verwachting, dus vanaf dan ga ik inlopen.” Helaas voor alle tegenstanders van de Sky formatie is Froome zondag inderdaad gevallen maar ook gewoon weer opgestaan en doorgefietst. Zou een infanterist kunnen zijn, doorgaan waar andere stoppen….

Vallen, opstaan en weer doorgaan.


Klik hier om de tussenstand na het eerste weekend te bekijken.

Publicatiedatum: 03 juli 2017