Vrienden van het dienstvak LO&Sport
 

(TUSSEN)STANDEN VAN HET LO&SPORT TOURSPEL

Door Paul Lindeboom

Eerst positief beginnen. Ik ben deze weken een tevreden mens, want Jos Antens bereid gevonden mooie actie-aquarellen te maken voor de individuele winnaars – hoe dan ook een unieke prijs – en voor het derde jaar in successie weer meer deelnemers dan de vorige editie. Het magische getal van 100 lonkt, maar deze jaargang moet ik doen met ook een magisch getal, namelijk 69. Tikje porno, maar dat past wel bij de sm-wereld van het wielrennen.Met bijna satanisch genoegen tikken de slaven van het asfalt de 73 km/u aan op een vlakke weg, die snelheid wist ik niet te bereiken bij het NMK Wielrennen op de Vlasakkers en toen ging het mijn ogen best hard naar beneden. En na de zoveelste valpartij en behoorlijke kneuzingen en verwondingen werd het zadel weer gewoon bestegen en de fiets de sporen gegeven zoals niet eerder daarvoor. En zojuist hoo rik Dylan Groenewegen, na zijn eerste sprintoverwinning, zeggen dat hij eindelijk weer eens door de verzuring heen kon trappen, en dat zoiets een heerlijk gevoel is. Er zijn sm-kelders waar het lichaam minder te verduren krijgt in een master and slave spelletje.

Negatief eindigen. Ik sta niet bovenaan. Zowel individueel niet, als in teamverband. Het zijn in deze eerste vlakke etappes toch vooral de Brabanders en Limburgers die de rest van LO&Sport-land voorlopig te slim af zijn. Hans Sengers, Stefan Gommeren en Rik van Geffen hebben de meeste dagprijzen in de wacht gesleept en beheersen het Tourspel op Sky- en Saganachtige wijze. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de RVS bovenaan staat voor de Wisselbokaal. Alhoewel, geen verrassing, dus toch wel want de LTK heeft weer eens met de voltallige kudde ingeschreven en werd wiskundig gezien bovenaan verwacht. Die moeten de ploegentactiek de komende weken nog maar eens goed doorspreken en hopen dat de bergetappes verandering teweeg gaat brengen.

Ook de LO&Sportgroep Bernhardkazerne heeft het Tourspel als een soort van teambuilding aangegrepen. Vrijdagmiddag om drie uur, op een verder bijna verlaten kazerne, was het Tourspel hét gesprek van de koffiekamer en in dit geval is het echt niet vreemd dat zij een podiumplek bezetten. Ik voelde al nattigheid dat er gevraagd werd wanneer de tussenstand bekend gemaakt wordt.

Hieronder kort de podiumplekken. Voor een totaaloverzicht moet je even hier klikken.

Individueel                                       Team

1. Rik van Geffen (RVS) 375              1. LO&Sportgroep RVS 1075
  Jesse vd Mijl (BHK) 375                   2. LO&Sportgroep BHK 1020
3. Luuk Nissen (Staf/OTK) 357          3. Staf/Sectie Bedrijfsplannen 1018

Publicatiedatum: 14 juli 2018